Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο» τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού και το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν μαθητές και γονείς για να τους ξεναγήσουν στους χώρους τους και να τους μυήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούν τα Αρσάκεια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ανοιχτές τάξεις, πολύχρωμες μπλούζες, ζεστά χαμόγελα, αστείρευτο κέφι και πολύς κόσμος κυριάρχησαν στο «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο» που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.
Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν 7 διαφορετικά σπονδυλωτά εργαστήρια: ταξίδεψαν από τον εντυπωσιακό κόσμο των πειραμάτων στην ανατρεπτική σκέψη τής δημιουργικής γραφής, από τη γλώσσα τής ζωγραφικής και των χρωμάτων στους κώδικες τής ρομποτικής, από τις δεξιότητες στον προφορικό λόγο στις δεξιότητες ζωής, από τους μαθηματικούς γρίφους στα αθλητικά παιχνίδια.
Όλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Σχολείου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, ψυχαγωγήθηκαν από τον Μουσικό Όμιλο και τη Ρεμπέτικη Κομπανία τού Σχολείου και χόρεψαν ταραντέλα με τους Encardia.
Οι μαθητές έφυγαν κρατώντας τις δημιουργίες τους και υπέροχες αναμνήσεις!

Πλήθος γονέων και μαθητών υποδέχθηκε το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης ανοίγοντας τις πόρτες του την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από τις 12.00 μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες τής εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μικροί και μεγάλοι μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ρητορικά αγωνίσματα και παιχνίδια, σε πειράματα Χημείας και Βιολογίας που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, να παρακολουθήσουν επιδείξεις τού Ομίλου Ρομποτικής και Forensics (αγγλική δικανική ρητορική), αλλά και να παίξουν στο mind trap, ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ετοίμασαν οι μαθητές τού τμήματος Γερμανικών με την επίβλεψη των καθηγητριών τους.
Καθώς η μέρα ήταν ηλιόλουστη, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μαθητών τής Στ΄ τάξης Δημοτικού και τής Α΄ τάξης Γυμνασίου στο εξωτερικό γήπεδο, ενώ διοργανώθηκαν και αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ.
Κατά τη διάρκεια τού δίωρου μαθητές τού τμήματος Γαλλικών προσέφεραν κρέπες και άλλες λιχουδιές στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που παρασκεύασαν οι ίδιοι. Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών τής Στ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν από διευθυντές και καθηγητές τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου για τις θετικές προκλήσεις και προοπτικές που διανοίγονται με τη μετάβαση των παιδιών τους στον νέο κύκλο σπουδών και τη μαθητεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τού Αρσακείου, καθώς και για τη λειτουργία των Απογευματινών Ομίλων.
Οι δραστηριότητες τού «Ανοιχτού και Ζωντανού Σχολείου» ολοκληρώθηκαν με τον πιο μελωδικό τρόπο: την τελική πρόβα τού μουσικού σχήματος Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου και Αποφοίτων, ενόψει τής συμμετοχής τους στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.