Εκτύπωση
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ο 2ος Αρσάκειος Δρόμος. Τουλάχιστον 3.000 άτομα, περίπου 1.400 δρομείς και πλήθος θεατών, κατέκλυσαν τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και έδωσαν το παρών σε αυτό το αθλητικό γεγονός.

11242Μαθητές, γονείς, απόφοιτοι, κάτοικοι τής περιοχής και λάτρεις των αγώνων ανοιχτού δρόμου από όλη την Αθήνα έλαβαν μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και είχαν τη χαρά και την εμπειρία τής συμμετοχής και τής προσπάθειας.

Περίπου 1.000 αθλητές έτρεξαν την απόσταση των 5χλμ. στην περιοχή τού Δήμου Διονύσου. Σύμφωνα με τα πρότυπα διοργάνωσης των αγώνων δρόμου υψηλών προδιαγραφών, οι δρομείς έλαβαν άμεσα, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα αποτελέσματα τού ατομικού καθαρού χρόνου τους, αλλά και την καταμέτρηση τού χρόνου τους ανά χιλιόμετρο.
400 μικροί μαθητές Δημοτικών Σχολείων διένυσαν τα 900μ. τής εσωτερικής διαδρομής των εγκαταστάσεων των Σχολείων, σ’ έναν αγώνα στον οποίο δόθηκε έμφαση στον υγιή συναγωνισμό και στον σεβασμό κανόνων και συναθλητών.22688495 500467226997965 7461908168837503764 nΟ 2ος Αρσάκειος Δρόμος, εκτός από αθλητικό χαρακτήρα, απέκτησε κοινωνικό πρόσωπο με την παρουσία εκπροσώπων από τον «Σύλλογο Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελών τού οστών» και από τον φορέα «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση τού κοινού στο κάλεσμα και των δύο φορέων ήταν εντυπωσιακή.

Η επιτυχής ολοκλήρωση τού 2ου Αρσάκειου Δρόμου οφείλεται στη συνδρομή όλων των φορέων που συνέβαλαν στην υλοποίησή του.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τής Επόπτριας των Σχολείων και τού Τμήματος Χορηγιών τής Φ.Ε. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή των Διευθυντών των Σχολείων, των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και τού εργατοτεχνικού προσωπικού των Σχολείων τής Εκάλης. Ο αγώνας δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργό στήριξη τής Δημοτικής Αρχής τού Δήμου Διονύσου, τη συνεισφορά των χορηγών και τη συνεργασία με την εταιρεία χρονομέτρησης evest. Δρομείς, γονείς των μαθητών, παιδιά, απόφοιτοι καθώς και οι ακούραστοι εθελοντές ζωντάνεψαν με την παρουσία τους αυτή την αθλητική γιορτή.

Δείτε παρακάτω ρεπορτάζ τής τηλεόρασης τού ΑΝΤ1Βίντεο από τον 2ο Αρσάκειο ΔρόμοΔείτε τους χορηγούς, περισσότερα στοιχεία και ενημερωτικό υλικό στον ιστότοπο http://arsakeiosdromos.gr/index.php/el/

2arsakeios dromos