Εκτύπωση
Όπως κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα εορτάζονται με ξεχωριστό τρόπο στα Αρσάκεια Σχολεία. Ειδικότερα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά παρουσιάζουν θαυμάσιες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, ενώ όλες οι βαθμίδες οργανώνουν δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και φιλανθρωπικές εορταγορές, τα γνωστά μας bazaar.

Παρακάτω μπορείτε θα βρείτε συνολικά τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις των Αρσακείων Σχολείων.

ΨΥΧΙΚΟ

Την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21  Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού η καθιερωμένη εορτή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, οι  μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο θέατρο των Σχολείων. Οι μαθητές τής Α΄ τάξης θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Άγια νύχτα». Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης με τίτλο «Στο ντουλάπι τού χρόνου». Η γιορτή θα πλαισιωθεί με εορταστικά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και μουσικοκινητικά δρώμενα.

Το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, εν όψει των Χριστουγέννων, παρουσιάζει «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη», την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12 μ., στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Πρόκειται για ένα αναλόγιο απαγγελίας και μουσικής, βασισμένο σε τρία χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα διηγήματα «Στον Χριστό στο Κάστρο», «Η σταχομαζώχτρα» και «Ο Αμερικάνος».

Οι μουσικές που θα ακουστούν (ύμνοι, κάλαντα) υποδεικνύονται από τα ίδια τα παπαδιαμαντικά κείμενα. Επίσης, θα υπάρχουν και άλλες μουσικές γέφυρες, στο κλίμα του Παπαδιαμάντη.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, η οποία έχει ανεβάσει έργα του Παπαδιαμάντη στο θέατρο.

Ο Όμιλος Χημείας των Αρσακείων Ψυχικού θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με την «Επιστήμη των Χριστουγέννων» και με ποικίλες αναφορές στην παράδοση της Σκιάθου του Παπαδιαμάντη.

ΕΚΑΛΗ

Η εορτή τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017. Όλα τα παιδιά θα συμμετάσχουν με τραγούδια και κάλαντα. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με τον ερχομό τού Αϊ-Βασίλη, ο οποίος θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά. Εκπλήξεις πολλές, γλυκίσματα, στολίδια και ό,τι άλλο έφτιαξαν τα παιδιά, οι δασκάλες τους και φίλοι τού Νηπιαγωγείου, περιμένουν μικρούς και μεγάλους αμέσως μετά την εορτή στο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς και για την κάλυψη αναγκών τού Νηπιαγωγείου.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρουσιάσουν, στο Θέατρο τού Σχολείου, τη θεατρική παράσταση «Ο Αϊ-Βασίλης έχει πρόβλημα». Οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων θα συμμετάσχουν στη χορωδία.

Τελευταία ημέρα τού Σχολείου πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, στις 22 Δεκεμβρίου 2017, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα αναβιώσουν, με πολύ κέφι και χαρά, γιορτινά έθιμα με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης,  σε συνεργασία με τους καθηγητές κ. Μαρία Σόφη (Τεχνολογίας), Γιώργο Κωνσταντακάκη (φιλόλογο) και κ. Παναγιώτα Σπυροπούλου (χημικό) διοργανώνουν φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζάρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 08:10-11:30.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Ο καρυοθραύστης» την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 στο Θέατρο των Σχολείων.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα Τελετών τού Α.Π.Θ., οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού και τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν επί σκηνής τα παραμύθια τού Άντερσεν, καθώς έχουν ήδη γνωρίσει τον μεγάλο παραμυθά στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας. Στη συνέχεια οι μαθητές τής χορωδίας τού Αρσακείου Δημοτικού και τής Ε΄ τάξης θα ταξιδέψουν τους θεατές σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Στο πλαίσιο τής κοινωνικής δράσης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης θα βοηθήσουν και εφέτος τον πατέρα Αθηναγόρα τού ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί για τα άπορα παιδιά τής περιοχής και τις οικογένειές τους. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 εκπαιδευτικοί και μαθητές θα παραδώσουν στον ιερό ναό τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν στο Σχολείο.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, η χορωδία τού Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου και των Αποφοίτων των Αρσακείων Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί στην εκδήλωση «Χριστούγεννα σαν άλλοτε – Η γοητεία τής οπερέτας υπό το πέπλο των Χριστουγέννων», που διοργανώνει η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση τού κ. Καμπάνη Σαμαρά στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης .

ΠΑΤΡΑ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών θα εκκλησιασθούν στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στο Πλατάνι, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα τού Νηπιαγωγείου.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών θα εκκλησιασθούν στον ιερο ναό τής Αγίας Παρασκευής, στο Πλατάνι, και κατόπιν θα πραγματοποιηθούν  χριστουγεννιάτικες γιορτές ανά τάξεις.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών θα πραγματοποιήσουν φιλανθρωπική εορταγορά γλυκισμάτων και χριστουγεννιάτικων δημιουργιών, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να ενισχύσουν συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Μετά την εορτή θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές φτιαγμένες από τα ίδια τα παιδιά. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

alykps myrtw kapnisth karyothrafsths nhpth neografhma cover xmas agyme
Έργο τής μαθήτριας
Μυρτώς Καπνιστή
τού Α΄ Αρσακείου
Λυκείου Ψυχικού
"Ο καρυοθραύστης" από
το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
Το χριστουγεννιάτικο εξώφυλλο τού μαθητικού περιοδικού "Νεογράφημα"
τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Έργο μαθητών τού Α΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου