Εκτύπωση

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Silk road stories τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, υπό τη διεύθυνση τής κ. Χριστίνας Βαρσάμη.

Στο τέλος το πολυπληθές κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους μαθητές και την καθηγήτριά τους, καθώς και τα μέλη τού Μουσικού Ομίλου.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Μια ομάδα μαθητών τής Β΄ Λυκείου και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Ελένη Ιωάννου, συμμετέχοντας μέσω τού μαθήματος τής Ερευνητικής εργασίας – «Project» στον διαγωνισμό τής Εικονικής Επιχείρησης τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) τού Junior Achievement Greece για το σχολικό έτος 2017-2018, ίδρυσαν την εταιρεία Silk Road Stories Company (S.R.S. Co.).

Η εταιρεία είχε στόχο να διεισδύσει στον χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών στους τομείς τού πολιτισμού και τού τουρισμού.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει διάθεση αναβίωσης των Δρόμων τού Μεταξιού, γεγονός που έχει επιτευχθεί εν μέρει κυρίως στον τομέα τού εμπορίου. Με αφορμή την αναβίωση αυτή, η ομάδα δημιούργησε μια καινοτόμο ηλεκτρονική εφαρμογή με το όνομα «S.R.S.

Ο βασικός στόχος τής εφαρμογής είναι να αναδείξει τις ισχυρές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών που συνθέτουν τον Δρόμο τού Μεταξιού, μία από τις οποίες είναι και η Ελλάδα, αλλά και τα ίχνη τού πολιτισμού που άφησαν στο πέρασμά τους οι Έλληνες στις χώρες αυτές.

Δεν θα απευθύνεται μόνο σε τουρίστες, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την πολιτιστική αλληλεπίδραση τής χώρας τους με άλλες χώρες τού Δρόμου τού Μεταξιού, διευρύνοντας, έτσι, τους γνωστικούς τους ορίζοντες.

Ο Δρόμος τού Μεταξιού δεν είναι μόνο δρόμος τού εμπορίου και τής οικονομίας, αλλά και δρόμος τού πολιτισμού.

Ως γνωστόν η χώρα που αποτέλεσε αφετηρία των Δρόμων τού Μεταξιού είναι η Κίνα, ως βασική περιοχή παραγωγής μεταξιού, ενώ ο βασικός προορισμός ήταν η Αρχαία Ελλάδα, ως περιοχή υποδοχής τού μεταξιού, κατανάλωσης αλλά και ως αφετηρία διάθεσής του σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Έτσι, σε πρώτο στάδιο στην εφαρμογή θα ενταχθούν αναλυτικά οι δύο χώρες που διετέλεσαν κατά τη διάρκεια τής ιστορίας εστίες εμπορίου, μετάδοσης γνώσεων, πολιτισμού, τεχνολογίας αλλά και ιστορικού θησαυρού για όλο τον κόσμο: η Ελλάδα και η Κίνα.

Παράλληλα ο χρήστης θα ενημερώνεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο για τις χώρες τού Δρόμου τού Μεταξιού και τα ίχνη που άφησαν οι Έλληνες στο πέρασμά τους διαχρονικά.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα:

 
silk road aigis
 

και πραγματοποιείται με τη στήριξη των:

Χρήσιμες πληροφορίες:


Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή:

Για Αndroid μεταβείτε στο bit.ly/clioandroid

Για iOS στο bit.ly/clioios

Επιλέξτε γλώσσα Ελληνικά

Στην μπάρα αναζήτησης με διεύθυνση γράψτε Κίνα

Δεύτερη στη λίστα των διαδρομών θα εμφανιστεί η “Silk Road Stories”

Επιλέξτε την και πατήστε Έναρξη για να ξεκινήσετε την ψηφιακή ξενάγηση

Ιστοσελίδα:   www.silkroadstoriesco.com

Facebook: SRS Company

Instagram: silkroadstories


Την εκδήλωση κάλυψε ο ΑΝΤ1 στο δελτίο ειδήσεων.

 

Επίσης, τους μαθητές και την καθηγήτριά τους φιλοξένησε στην εκπομπή του Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης. Οι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που παρίσταντο εξεθείασαν την επιχειρηματική ιδέα και υλοποίηση της ομάδας τού Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου.