Εκτύπωση

Τo Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00, ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Τα Λεξικά και η Γραμματική, σύμβουλοι και συμπαραστάτες στην αναμέτρησή μας με τη γλώσσα», σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών "meta|φραση" και η Πανελλήνια Ένωση Mεταφραστών (Π.Ε.Μ.) στο αμφιθέατρο τού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), στο πλαίσιο των εορτασμών τής Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μεταφραστές, επιμελητές και διορθωτές, υποτιτλιστές, διερμηνείς, γλωσσολόγους, φιλολόγους, καθηγητές ξένων γλωσσών, εκπαιδευόμενους μεταφραστές και φοιτητές.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Κριμπάς, αναπληρωτής καθηγητής τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος τού Επιστημονικού Συμβουλίου τής Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης θα κληρωθούν 60 αντίτυπα τού εγχειριδίου «Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους» τού κ. Γ. Μπαμπινιώτη.

translator1