Εκτύπωση

Βάσει τής εγκυκλίου Δ1α/Γ.Π.οικ. 15447/05-03-2020 (ΑΔΑ: 68ΦΦ465ΦΥΟ-51Λ) τής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος τής Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής τού Υπουργείου Υγείας, ακολουθούν οδηγίες ατομικής υγιεινής για την πρόληψη τής διασποράς τού κορωνοϊού COVID-19 στις σχολικές μονάδες:

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση τού κινδύνου μόλυνσης.

Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη τής μύτης και τού στόματος με το μανίκι στο ύψος τού αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη τού χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, από πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μίας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Εναλλακτικά τού πλυσίματος χεριών μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα να βρίσκεται κοντά στην έξοδο τής αίθουσας διδασκαλίας και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία τού εκπαιδευτικού της τάξης.

• Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων, κυρίως στα διαλείμματα.