Εκτύπωση

Στα Αρσάκεια υποδεχθήκαμε τους μαθητές μας και ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Στο Ψυχικό, στην Εκάλη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και στα Ιωάννινα, ανάλογα με τους χώρους κάθε σχολικού συγκροτήματος, ισχύουν τα εξής:

  1. Οι μαθητές, ανάλογα με την τάξη στις οποίες φοιτούν, εισέρχονται στο κτήριο από διαφορετική είσοδο.
  2. Στέκονται στις διαγραμμίσεις που υπάρχουν στο πάτωμα, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, και καθοδηγούνται από τους εφημερεύοντες καθηγητές μέχρι τις τάξεις τους.
  3. Τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος από τις τάξεις και το κτήριο πραγματοποιούνται σταδιακά, όπως στην άσκηση σεισμού.
  4. Έξω ή μέσα σε κάθε τάξη και στις τουαλέτες υπάρχει αντισηπτικό χεριών.
  5. Ο μέγιστος αριθμός των θρανίων ανά τάξη είναι 10.
  6. Απολύμανση με χλωρίνη και άλλα αντισηπτικά γίνεται 2 φορές την ημέρα, στο 50λεπτο διάλειμμα και μετά την αναχώρηση των μαθητών.
  7. Μία αίθουσα έχει μετατραπεί σε ιατρείο καραντίνας, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά λόγω μετακίνησης και παραμονής στο ιατρείο.
  8. Τα σχολικά λεωφορεία απασχολούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το Σχολείο, ενώ απολυμαίνονται σχολαστικά.
  9. Η είσοδος των γονέων στους χώρους των Σχολείων για την παραλαβή των μαθητών περιορίζεται στους χώρους στάθμευσης. Συνιστάται επίσης οι γονείς να παραμένουν στο όχημά τους προς αποφυγή συγχρωτισμού.
  10. Σε περίπτωση που κάποιος καθηγητής βρίσκεται σε άδεια (βάσει των μέτρων που έχει λάβει το κράτος για τον περιορισμό τής διασποράς τού κορωνοϊού COVID-19), στην τάξη είναι παρών αναπληρωτής καθηγητής, ο οποίος συντονίζει το μάθημα, το οποίο διδάσκει διαδικτυακά ο καθηγητής από το σπίτι του.