Εκτύπωση

Στις 21 Μαΐου 2020, στην  ΕΡΤ2 προβλήθηκε εκπομπή αφιερωμένη στην Πωλίνα Πλουμιδάκη και την Ομάδα Ρομποτικής των Αρσακείων - Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Η Πωλίνα Πλουμιδάκη είναι καθηγήτρια Πληροφορικής στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Δημοτικά Εκάλης, προπονήτρια και Ολυμπιονίκης Ρομποτικής. Το 2019 με δύο μαθητές της, τον Γιώργο Καστρίτη και τον Φίλιππο Σίνγκερ, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έλαβε χώρα στην Ουγγαρία με το αρκουδάκι «Άλεξ».

Το «Άλεξ» είναι ένα έξυπνο αρκουδάκι, που, όπως χαρακτηριστικά μάς λένε οι δύο μαθητές, δεν είναι ούτε θηλυκό, ούτε αρσενικό, ώστε να απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Μόνο που δεν πρόκειται για ένα απλό αρκουδάκι. Το «Άλεξ» κάνει αγκαλιές, παίζει παιχνίδια με το παιδί, ενώ παράλληλα κάνει ιατρικές μετρήσεις και μπορεί να στέλνει μηνύματα στους γιατρούς και τη νοσηλευτική ομάδα.

robotics alex1

Η Πωλίνα Πλουμιδάκη μάς συστήνει τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και τα οφέλη της. Παράλληλα, ξεδιπλώνει μέσα από τη δουλειά της όψεις της σύγχρονης εκπαίδευσης που διαρκώς εξελίσσεται, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες ενός καλύτερου εκπαιδευτικού συστήματος.


Το επεισόδιο προβλήθηκε στην ΕΡΤ2, ανήκει στη σειρά ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία- Πορτραίτα του Αύριο» και έγινε από την “SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών”. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://webtv.ert.gr/ellinika-docs/es-afrion-ta-spoudea/es-ayrion-ta-spoydaia-to-alex/ 

0005