Εκτύπωση
Μπορεί το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας να έδωσε τον πρώτο λόγο στην τηλεκπαίδευση,  ωστόσο οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, χάρη στις ιδέες και τις προτροπές των δασκάλων τους να αναδείξουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους στην τέχνη.
Έτσι, πάρα πολλοί μαθητές των Αρσακείων ζωγράφισαν τον κορωνοϊό ή αναπαρέστησαν με απλά καθημερινά υλικά γνωστούς  πίνακες ζωγραφικής, στο πρότυπο του διάσημου πια "Getty challenge" (είχατε την ευκαιρία να το δείτε σε παρουσίαση που κάναμε στο "Μένουμε ασφαλείς - Προτάσεις για όλους" στο e-arsakeio).
Οι μαθητές των Αρσακείων ανταποκρίθηκαν αμέσως και με ενθουσιασμό, τα δε έργα τους, τα οποία οποία μπορείτε να δείτε εδώ, φανέρωσαν το ταλέντο και την πρωτοτυπία της σκέψης των παιδιών μας.

koronoios                                   "Ο κορωνοϊός", όπως τον ζωγράφισε ο μαθητής Αντώνης Γρηγόρης

Η δημιουργική σκέψη και η ανάδειξη του ταλέντου αποτελούν σταθερή επιλογή στις παιδαγωγικές μεθόδους των Αρσακείων, είτε πρόκειται για τα Καλλιτεχνικά είτε για τα Μαθηματικά είτε τη Γλώσσα. Επιστέγασμα αυτών είναι οι Αγώνες Λόγου και Τέχνης, που διοργανώνουν επί σειρά ετών τα Αρσάκεια, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές τους να δημιουργήσουν στον χώρο των εικαστικών, της λογοτεχνίας, της μουσικής, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου, με -ομολογουμένως- αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

getty adhme34 1
                    Το "Getty challenge" ενέπνευσε πολλούς μαθητές μας. Δημιουργία του μαθητή Παναγιώτη Μητσάκη

getty arsakeio
                            Δημιουργία της μαθήτριας Λένας Μαρμαρινού

getty adhme44 1
                                                    Δημιουργία του μαθητή Βαγγέλη Στεφανή