Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας θα βρίσκονται στη διάθεση  των αποφοίτων όλων των Αρσακείων Λυκείων έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία της συμπλήρωσης του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πραγματοποίησης ατομικών τηλεσυναντήσεων με τον Σύμβουλο ο οποίος έχει οριστεί ως υπεύθυνος για το κάθε Λύκειο.

 Ατομικές τηλεσυναντήσεις 

Η διαδικασία καθορισμού και διεξαγωγής κάθε ατομικής τηλεσυνάντησης είναι η εξής:

  • Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι διατυπώνουν το αίτημά τους απευθείας στον Υπεύθυνο Σύμβουλο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τα email των Συμβούλων έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τα Σχολεία στους γονείς)
  • Ο Υπεύθυνος Σύμβουλος απαντά στο κάθε αίτημα, ορίζοντας συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για την τηλεσυνάντηση, αλλά και ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο για τον σύνδεσμο στο Webex, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί αυτή
  • Κάθε τηλεσυνάντηση διαρκεί αυστηρά έως 45 λεπτά, γι’ αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να είναι συνεπείς κατά την έναρξη και τη λήξη της.

 Η προεργασία

Δεδομένων των χρονικών περιορισμών, παρακαλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος, πριν την τηλεσυνάντηση,   να έχει περιηγηθεί διερευνητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr αφού πρώτα αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας από το Σχολείο του. Επίσης, καλό είναι να έχει πραγματοποιήσει μια καλή προεργασία, έχοντας διερευνήσει το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ανήκουν στο Επιστημονικό Πεδίο που έχει επιλέξει.

Πολύτιμη βοήθεια στον τομέα αυτό προσφέρει το πληροφοριακό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού που είναι ανηρτημένο στην ψηφιακή πλατφόρμα e-arsakeio (κωδικός: sep, αναγνωριστικό: sep).