Εκτύπωση

Οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας θα βρίσκονται στη διάθεση  των αποφοίτων όλων των Αρσακείων Λυκείων έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία της συμπλήρωσης του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πραγματοποίησης ατομικών τηλεσυναντήσεων με τον Σύμβουλο ο οποίος έχει οριστεί ως υπεύθυνος για το κάθε Λύκειο.

 Ατομικές τηλεσυναντήσεις 

Η διαδικασία καθορισμού και διεξαγωγής κάθε ατομικής τηλεσυνάντησης είναι η εξής:

 Η προεργασία

Δεδομένων των χρονικών περιορισμών, παρακαλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος, πριν την τηλεσυνάντηση,   να έχει περιηγηθεί διερευνητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr αφού πρώτα αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας από το Σχολείο του. Επίσης, καλό είναι να έχει πραγματοποιήσει μια καλή προεργασία, έχοντας διερευνήσει το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ανήκουν στο Επιστημονικό Πεδίο που έχει επιλέξει.

Πολύτιμη βοήθεια στον τομέα αυτό προσφέρει το πληροφοριακό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού που είναι ανηρτημένο στην ψηφιακή πλατφόρμα e-arsakeio (κωδικός: sep, αναγνωριστικό: sep).