Εκτύπωση

Για μία ακόμη χρονιά μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων δίνουν δυναμικό «παρών» στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning.

Στόχος τού προγράμματος είναι οι μαθητές, δουλεύοντας συνεργατικά, να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές και τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή (ψηφιακές, κοινωνικές, επιστημονικές), να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος τής πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης τής Ευρώπης.

Οι μαθητές των τμημάτων Αγγλικών τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης θα εκπονήσουν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο “Power Brain English”. Το Σχολείο, σε συνεργασία με Δημοτικό σχολείο τής Πολωνίας, θα συντονίζει το πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν σχολεία από άλλες 9 ευρωπαϊκές χώρες. Οι μαθητές συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη, ενώ έχουν την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μαθητές από τμήματα Αγγλικών των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Twinning με ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον συνεργατικό έργο με τίτλο «Countdown to the Tokyo Olympics 2021». Σε αυτό συνεργάζονται με συνομήλικους μαθητές από 11 σχολεία τής Ευρώπης: από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αλβανία, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.

Το έργο θα βασιστεί σε δραστηριότητες που θα ολοκληρώνονται ανά μήνα ή δίμηνο, από τον Σεπτέμβριο τού 2020 έως τον Μάιο τού 2021. Ανάμεσα στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι μαθητές είναι: η κατανόηση των ολυμπιακών αξιών, ο αντίκτυπος τής αλλαγής τού κλίματος στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, η σημασία τής δημοκρατικής συμμετοχής των αθλητών και των ομάδων, οι διαφορές ανάμεσα στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αναζήτηση διάσημων Ολυμπιονικών και η πρόβλεψη μελλοντικών Ολυμπιονικών.

Μαθητές τού προχωρημένου τμήματος των Αγγλικών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν εφέτος στο νέο και πολύ ενδιαφέρον έργο «Focus on Skills». Για την υλοποίησή του θα συνεργαστούν με συνομηλίκους τους μαθητές από 7 σχολεία τής Ευρώπης: από την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο έργο θα βασιστεί σε δραστηριότητες που θα ολοκληρώνονται ανά μήνα/δίμηνο από τον Οκτώβριο τού 2020 έως τον Ιούνιο τού 2021 και οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση τού πνεύματος πρωτοβουλίας από την πλευρά των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων και στο peer learning, όπου μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία.

…και οι Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας!


Δύο Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας βραβεύτηκαν για την επιτυχή συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning

Το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων, για δεύτερη φορά, βραβεύτηκε με την Ετικέτα τού Σχολείου e-Twinning. Με αυτή αναγνωρίζεται και επικροτείται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών, αλλά ολόκληρου τού Σχολείου, όπου ομάδες εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών συνεργάζονται.

H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα e-Twinning που διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο ποιότητάς τους και πληρούν σειρά κριτηρίων που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης τής δράσης.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι κ. Κατερίνα Κυριακίδου, καθηγήτρια Αγγλικών στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, τιμήθηκε φέτος από το Υπουργείο Παιδείας με τη θέση της Πρέσβειρας e-Twinning για την προώθηση τής ευρωπαϊκής δράσης e-Twinning.