Εκτύπωση

Πολυδιάστατη είναι η δραστηριότητα των μαθητών και μαθητριών των Αρσακείων. Ελάτε να δούμε κάποιες από αυτές.

Από τα Αρσάκεια στο… Διάστημα!

Η καραντίνα είχε, όπως φαίνεται, και τα καλά της! Η καθηγήτρια Φυσικής του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Μαργαρίτα Μεταξά πρότεινε εκείνη την περίοδο στους μαθητές της να λάβουν μέρος στο διεθνές πρόγραμμα “Parallel Earth to Watch the Season” της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, που γίνεται σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο διάδοσης της αστρονομίας NASE και τηn Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθητές της δέχτηκαν με χαρά και το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Σχολείο κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Έτσι, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, οι μαθήτριες Ντορίνα Ιωαννίδου και Μιχαέλα Τατόγλου συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους δεκαεννέα χωρών, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος! Για τις μαθήτριες, η συμμετοχή τους αυτή υπήρξε μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

astronomy

Από την Εκάλη μεταφερόμαστε στο Ψυχικό, όπου οι μαθητές της Α΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού γιόρτασαν την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος (4 έως τις 10 Οκτωβρίου) που φέτος ήταν αφιερωμένη στους δορυφόρους και στα οφέλη τους. Οι μαθητές στο μάθημα της Φυσικής, με την υποστήριξη των καθηγητών τους κ. Γιάννη Πουλόπουλου και Παναγιώτη Χαλκιαδάκη, παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις, απέκτησαν την εμπειρία -μέσω εκπαιδευτικών εφαρμογών και ιστοσελίδων- να αναγνωρίζουν δορυφόρους με κριτήρια το μέγεθός τους, το υψόμετρο της τροχιάς τους και τον σκοπό λειτουργίας τους και, παράλληλα, εξοικειώθηκαν με κατάλληλους ιστοτόπους, ώστε να εντοπίζουν και να προβλέπουν ποιος δορυφόρος «περνά από επάνω τους» με βάση τη χρονική στιγμή και τη θέση τους! Τέλος, πραγματοποίησαν εικονική επίσκεψη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και παρακολούθησαν διάφορα βίντεο για τη ζωή των αστροναυτών στο διάστημα κ.ά. 

space week

Μελωδικό eTwinning!

Δεν προλάβαμε να τονίσουμε προ ημερών τη φετινή δυναμική παρουσία των Αρσακείων στο eTwinning και ένα ακόμη πρόγραμμα προστέθηκε στα ήδη εν εξελίξει, από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και πάλι. Μόνο που αυτή τη φορά το θέμα του σχετίζεται με τη μουσική και φέρει τον τίτλο: «All about music!». Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές, μέσα από το μάθημα της Μουσικής αλλά και τη δραστηριότητα στη Ζώνη Πολιτισμού-Επιστημών «Μουσικό Εργαστήρι» της Β΄ και Γ΄ τάξης, θα συνεργαστούν με συνομηλίκους τους μαθητές από 16 σχολεία της Ευρώπης με σκοπό την καλλιέργεια της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της διαθεματικής προσέγγισης εννοιών μέσα από τα μαθήματα της Μουσικής, της Ιστορίας, της Γεωγραφίας, των Αγγλικών και της Πληροφορικής. Υπεύθυνη του παραπάνω Προγράμματος etwinning είναι η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη. Περισσότερα θα διαβάσετε εδώ.

Το νέο κτήριο στα Γιάννενα

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σύντομα –από τη νέα χρονιά- το Αρσάκειο Ιωαννίνων θα αποκτήσει ένα ακόμη κτήριο, το οποίο θα στεγάσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Στο υπό κατασκευήν κτήριο οι εργασίες έχουν φτάσει ήδη στα επιχρίσματα, ενώ παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο επισκέφτηκαν πρόσφατα μαθητές της δευτεροβάθμιας του Αρσακείου Ιωαννίνων και παρακολούθησαν από κοντά τις τεχνικές εργασίες στους χώρους που θα αποτελέσουν από του χρόνου το νέο τους «σπίτι». Υπενθυμίζουμε ότι το σπουδαίο αυτό έργο γίνεται με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ioannina2

Οι φωτογράφοι της… αειφορίας

Οι μαθητές της περσινής Β’ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης του τμήματος της κ. Άννας Οικονόμου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, ενημερώθηκαν διεξοδικά για τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και μετά κλήθηκαν να αποτυπώσουν μέσα από τον φακό της κάμεράς τους τους δικούς τους προβληματισμούς για την αειφορία. Απ’ ό,τι φαίνεται το έκαναν με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ». Ένας μάλιστα μαθητής και μία μαθήτρια διακρίθηκαν στον διαγωνισμό αυτό. Περισσότερα θα βρείτε εδώ

Lykeio foto 2020

Παίζω και μαθαίνω

Τι πιο ωραίο να παίζεις και παράλληλα να μαθαίνεις! Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τα πρωτάκια του Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων να ασκούνται στην αριθμητική με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο! Όταν ο καιρός το επιτρέπει, η αυλή του σχολείου τους γίνεται η τάξη τους και το παιχνίδι με την αριθμογραμμή κάνει την αριθμητική διασκέδαση!

ioannina3

Αλλά και τα εκτάκια του Αρσακείου Δημοτικού Πατρών πρέπει να διασκεδάζουν πολύ στα μαθήματά τους! "Οι μάσκες μας... αλλιώς" ήταν το θέμα και οι μαθητές της ΣΤ' τάξης αποδεικνύουν ότι η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να ομορφύνουν την πραγματικότητα. «Προσέχουμε και παραμένουμε σε επιφυλακή... αλλά χαιρόμαστε κάθε στιγμή μαζί!», μας λένε και μετατρέπουν τις μάσκες της πανδημίας σε… εικαστικές δημιουργίες! Μπράβο παιδιά!

patra6