Εδώ μπορείτε να δείτε οπτικοακουστικό υλικό από τους Ζ΄ Διαρσακειακούς Αγώνες Δημιουργικού Προφορικού Λόγου. 
Το υλικό θα συμπληρώνεται, δοθέντος ότι η απήχηση των Αγώνων στα Μέσα Ενημέρωσης υπήρξε σημαντική. Όποτε φτάνει στα χέρια μας νέο υλικό, θα προστίθεται παρακάτω. Για δική σας διευκόλυνση, στον τίτλο τού άρθρου θα υπάρχει σήμανση επικαιροποίησης.
Δείτε επίσης το άρθρο "Απολογισμός τής Ζ΄ Διαρσακειακής Συνάντησης Δημιουργικού Προφορικού Λόγου".  

Για έβδομη συνεχή χρονιά τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στη Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στις 15-16-17 Μαρτίου 2014 στα Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης και στη Στοά του Βιβλίου και διοργανώθηκε από τη Φ.Ε.

Οι Συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους νεαρούς ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και, πάνω απ’ όλα, γιορτινό νεανικό κλίμα!

afisaΗ Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει την Ζ΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου. Στη συνάντηση συμμετέχουν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων τής Φ.Ε. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων ή / και σε ένα από τα ατομικά αγωνίσματα τού Αυθόρμητου Λόγου, τού Προτρεπτικού Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.

Η εφετινή Ζ΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, ενώ οι τελικοί γύροι των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν στη Στοά τού Βιβλίου, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014.
Αναλυτικοί κανόνες διττών λόγων και αιτήσεις συμμετοχής

Δείτε τους αναλυτικούς κανόνες των ρητορικών αγώνων 2014.

Κατεβάστε το Δελτίο ενδιαφέροντος συμμετοχής μαθητή.

Κατεβάστε την ατομική δήλωση κριτή.

Το πρόγραμμα τής Ζ΄ Διαρσακειακής Συνάντησης Δημιουργικού Προφορικού Λόγου 

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014: Προκριματικοί Γύροι Ατομικών Αγωνισμάτων


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014: Προκριματικοί Γύροι Διττών Λόγων

Κυριακή 16 Μαρτίου 2013: Ημιτελικοί Γύροι Αγωνισμάτων

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014: Τελικοί Γύροι Αγωνισμάτων
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014: Προκριματικοί Γύροι Ατομικών Αγωνισμάτων

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014: Προκριματικοί Γύροι Διττών Λόγων

Κυριακή 16 Μαρτίου 2013: Ημιτελικοί Γύροι Αγωνισμάτων

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014: Τελικοί Γύροι Αγωνισμάτων