Εκτύπωση
Αν με βλέπουν να στέκομαι
όρθιος, ακίνητος, μες
στα λουλούδια μου, όπως
αυτή τη στιγμή,
θα νόμιζαν πως τα διδάσκω.
Ενώ είμαι εγώ που ακούω
κι αυτά που μιλούν.
Έχοντάς με στο μέσο
μου διδάσκουν το φως.

Νικηφόρος Βρεττάκος

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και εμείς εδώ στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών  είμαστε έτοιμοι να την καλωσορίσουμε και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της.

Η εποχή μας με την ραγδαία επιστημονική πρόοδο και τις αλλεπάλληλες κοινωνικοοικονομικές μεταβολές απαιτεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα εφόδια που θα πάρουν τα παιδιά μας  από το σχολείο σήμερα θα είναι οι αυριανές τους ευκαιρίες για κοινωνική πρόοδο και επιτυχία, γι’ αυτό και εμείς στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, ως αναπόσπαστο κομμάτι  των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ακολουθούμε φέτος το νέο διευρυμένο ωράριο και εμπλουτίζουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.
Ενισχύουμε την καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης των μαθητών μας, συμβάλλουμε μέσα από ευχάριστες και  δημιουργικές εργασίες στην ακόμα καλύτερη εμπέδωση της ύλης, παρέχουμε τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών μας σε αθλητικές δραστηριότητες, ενδυναμώνουμε τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, συμμετέχουμε σε ακόμα περισσότερες περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις. Όλα αυτά με σκοπό την ολόπλευρη και  άρτια ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών μας. 


Επιμένουμε να μην επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε να ανανεωνόμαστε, να αυτοβελτιωνόμαστε, να δημιουργούμε ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στο μέλλον, στην κοινωνία.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους μας!

Η Διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Πατρών

Μαρία Τουλιάτου