Εκτύπωση

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η μεγαλειώδης χριστουγεννιάτικη συναυλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, με τίτλο: «Παιδίον εγεννήθη ημίν», στον Ιερό Ναό τού Αγίου Ανδρέου.

Κατάμεστος ήταν ο ναός τού Πολιούχου, το βράδυ τής Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018, όπου πλήθος συμπολιτών συνέρρευσε για να απολαύσει τις αγγελικές φωνές των 350 παιδιών όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων (Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου), που απέδωσαν μελωδικά το μήνυμα τής ελπίδας και τής αγάπης!

Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε και εφέτος, μετά μια μικρή διακοπή των τελευταίων ετών, ο «αγγελικός χορός» των Αρσακείων απέδωσε με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία βυζαντινούς ύμνους, δυτικότροπα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων. Το μουσικό μέρος διανθίσθηκε αρμονικά με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα τής εορτής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής τού Λυκείου κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ενώ την επισφράγισαν με τις ευχαριστίες προς συντελεστές και χορηγούς ο Διευθυντής τού Γυμνασίου κ. Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος και η Διευθύντρια τού Δημοτικού κ. Μαρία Τουλιάτου.

Το πλήθος κυριολεκτικά ενθουσιάσθηκε! Δίκαιος ο έπαινος που εκφράσθηκε με τα ένθερμα λόγια τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επισφραγίζοντας την εκδήλωση μίλησε κατενθουσιασμένος για το τέλειο αποτέλεσμα των «αγγελικών φωνών» που «έδωσαν μήνυμα αγάπης και Χριστού Γεννήσεως» σε όλους τους ακροατές, καλώντας παράλληλα τους γονείς «να καμαρώνουν πάντοτε αυτά τα παιδιά»!

Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως (διδασκαλία των ύμνων, των ασμάτων και διεύθυνση τής Χορωδίας) είχαν ο Θεολόγος – Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης και οι Καθηγήτριες Μουσικής κ. Πέπη Σουβαλιώτη και κ. Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου. Τον σχεδιασμό των εντύπων η Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Κανέλλα Στασινοπούλου, ενώ την επιμέλεια τής πρόσκλησης η Γραμματέας τού Αρσακείου Γυμνασίου κ. Αμαλία Φαϊλάδη.

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Μπεκίρης, η Προϊσταμένη τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Σοφία Χριστοπούλου, εκ μέρους τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου, ο Συντονιστής των Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Ιωάννης Χριστόπουλος, η Συντονίστρια Ελληνικών κ. Αθηνά Μακροπόδη, ο Συντονιστής των Αρσακείων Πατρών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, σύσσωμη η Αρσακειακή εκπαιδευτική κοινότητα των Πατρών, γονείς, μαθητές και χιλιάδες κόσμου!