Αρσάκεια Πατρών
instagram banner
Με αφορμή το έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών παρακολούθησαν, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο τού 2014 αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο που επηρέασε την τέχνη τής ζωγραφικής μέχρι και τις μέρες μας.
Ειδικότερα, οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων διάβασαν, στον χώρο τής βιβλιοθήκης, βιβλία αφιερωμένα στον Θεοτοκόπουλο. Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν οι βασικοί σταθμοί τής προσωπικής ζωής τού καλλιτέχνη, που ακολουθούσαν πάντα το πολιτιστικό ρεύμα τής εποχής (Κρήτη-Βενετία-Ρώμη-Τολέδο), η εργογραφία του και τα χαρακτηριστικά τού έργου του. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν την πολυσχιδή προσωπικότητα του, τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις και γενικά να γνωρίσουν τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο πίσω από τον El Greco. Στη συνέχεια, στο καλλιτεχνικό εργαστήρι τού Σχολείου δημιούργησαν τα δικά τους ζωγραφικά έργα με θέμα το πορτρέτο, επηρεασμένα από το ζωγραφικό έργο τού Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.
Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακολούθησαν εργαστήρι, όπου πραγματοποιήθηκε ανάλυση των πινάκων του έτσι, ώστε τα παιδιά να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά τής ζωγραφικής του, την τεχνική του, που τον έκανε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ζωγράφους τής εποχής, ενώ μέσα από αντιπαραβολές με μεταγενέστερους ζωγράφους να κατανοήσουν τη δυναμική τής τέχνης του που επηρέασε τη ζωγραφική μέχρι σήμερα. Τέλος, οι μαθητές έπαιξαν ένα παιχνίδι βασισμένο σε αυτά που άκουσαν και είδαν, ώστε να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους πάνω στη ζωή και στο έργο τού καλλιτέχνη και, μέσα από ερωτήσεις γνώσεων και παρατηρητικότητας, να αφομοιώσουν  τις πληροφορίες που έλαβαν από το δίωρο αυτό εργαστήριο.
Την επιμέλεια και την υλοποίηση τής δράσης είχαν η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Κανέλλα Στασινοπούλου και ο υπεύθυνος τής Βιβλιοθήκης κ. Άγγελος Μητρέλης.




Ανακοινώσεις Αρσακείου Δημοτικού Πάτρας

Αναγγελίες Αρσακείου Δημοτικού Πατρών

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31