Εκτύπωση
Με αφορμή την Ημέρα Συγγραφέων,οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών επεξεργάστηκαν το βιβλίο τής Άννας Κοντολέων «Πρίγκιπας σημαίνει Αμίρ».
Το βιβλίο αναφέρεται στη συγκινητική ιστορία ενός ασυνόδευτου παιδιού-πρόσφυγα, το οποίο πασχίζει να επιβιώσει στην Ελλάδα με μοναδικό στήριγμα την παρέα ενός αδέσποτου σκύλου. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, η οργάνωση «Μετάδραση», η οποία φροντίζει για την ασφαλή, αξιοπρεπή διαβίωση και την επανασύνδεση των ασυνόδευτων παιδιών με τις οικογένειές τους, έχει επιμεληθεί ένα κείμενο παραθέτοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά, εικονογραφημένο με ζωγραφιές τους, καθώς και αναφορά στις δράσεις της για την υποστήριξή τους.
Κατά την επίσκεψη τής συγγραφέως στην τάξη, στις 3 Φεβρουαρίου 2017, οι μαθητές τής παρουσίασαν σειρά από δράσεις τις οποίες είχαν προετοιμάσει με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Αφροδίτης Λεολέη και τής θεατρολόγου κ. Άννας Μανθάτη.
- Οι μαθητές παίζοντας με το φως και τη σκιά δημιούργησαν την ταινία «Μικρό παιδί, μεγάλο ταξίδι», αναπαριστώντας το ταξίδι τής φυγής ενός πρόσφυγα από την πατρίδα.
- Επίσης, ως άσκηση δημιουργικής γραφής, έγραψαν «Το ημερολόγιο τού Αμίρ» και στη συνέχεια δημιούργησαν ένα έντυπο με τις σελίδες τού ημερολογίου.
- Τέλος, ευαισθητοποιημένοι από το έργο τής οργάνωσης «Μετάδραση», οι μαθητές έγραψαν μια ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονογράφησαν και μετέτρεψαν σε διαφημιστικό σποτ, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και άλλους ανθρώπους.
Τα παιδιά υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τη συγγραφέα στην τάξη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της πολλά ενδιαφέροντα θέματα που ανακύπτουν από το βιβλίο της καθώς επίσης και να τής παρουσιάσουν όσα είχαν παραγάγει με αφορμή το ταξίδι που τους χάρισε.
Ήταν για όλους μια πολύ συγκινητική εμπειρία, γι' αυτό και τής εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες



 

 

shot