Εκτύπωση
Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2015, με τη 2η Λέσχη Ανάγνωσης το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών γέμισε χαρούμενες φωνές. Οι λιλιπούτειοι βιβλιόφιλοι μαθητές ήρθαν έτοιμοι να ταξιδέψουν, για μια ακόμα φορά, στον μοναδικό κόσμο του βιβλίου.
Τα βιβλία «Κωνσταντίνος Κανάρης» τού Φίλιππου Μανδηλαρά, «Το κόκκινο σουτζουκάκι» τής Λ. Ψαραύτη και «Καπετάν Ζωή» τής Ελ. Πριοβόλου αποτέλεσαν την αφορμή για να μιλήσουν, παιδιά κι εκπαιδευτικοί, για τις αξίες τής ελευθερίας και τής υπευθυνότητας.
Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων θαύμασαν τον ηρωισμό, την υπευθυνότητα και τη δίψα για ελευθερία τού μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη, που αψηφώντας τις δυσκολίες αγωνίστηκε με τόλμη για την ελευθερία. Κατασκεύασαν τα δικά τους καράβια, που με υπευθυνότητα και ελευθερία θα «ταξιδέψουν» στις θάλασσες για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ενώ έφτιαξαν την ιδανική πόλη των υπεύθυνων πολιτών αλλά και αυτή των άμυαλων και ανεύθυνων ανθρώπων, αυτών που δεν σέβονται και δεν φροντίζουν το περιβάλλον.
Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, εμπνεόμενοι από «Το κόκκινο σουτζουκάκι» και την πρωτοβουλία των πρωταγωνιστών του, έφτιαξαν τον δικό τους πολύχρωμο κήπο. Συνάμα αποφάσισαν να ακολουθήσουν έμπρακτα και να κάνουν σύνθημά τους τα λόγια τού Ν. Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω», ζωγραφίζοντας έναν ονειρεμένο κήπο και ευαισθητοποιώντας έτσι όλους τους συμμαθητές τους.
Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων συνέχισαν να διαβάζουν το «Καπετάν Ζωή», τού οποίου οι χαρακτήρες των ηρώων τούς προκάλεσαν να μιλήσουν για τους φόβους αλλά και τα όνειρά τους.
Στην τρίτη και πανηγυρική Λέσχη Ανάγνωσης μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δουλέψουν μαζί με τις συγγραφείς  Ελ. Πριοβόλου, Σ. Μαντουβάλου και Λ. Δενεζάκη.