Εκτύπωση
Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές τού Ομίλου Ρομποτικής τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που συμμετείχαν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής είναι το πρώτο βήμα για την πρόκριση των ομάδων στον Εθνικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 2017. Από εκεί, οι εθνικοί νικητές θα συγκροτήσουν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Κόστα-Ρίκα.
Το θέμα τού εφετινού Διαγωνισμού ήταν η κατασκευή ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη (Sustainabots), δηλαδή ρομπότ που θα αναβαθμίσουν τους τρεις πυλώνες τής αειφόρου ανάπτυξης: το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.
Οι μαθητές, συμμετείχαν στην κατηγορία Open Δημοτικού Σχολείου σε τρεις ομάδες και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις με σημαντικές διακρίσεις.

Αναλυτικά:
Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Open για μαθητές Δημοτικού και τη 2η θέση στην γενική κατάταξη βαθμολογίας τού συνόλου των συμμετοχών κατέκτησαν οι μαθητές τής 1ης ομάδας Δερματάς Φοίβος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Τσομαρίδης Γιάννης. Προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Τα παιδιά ατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το Robo.Auto.Parking, ένα ρομποτικό πάρκινγκ αυτοκινήτων με ρομποτικό εκδοτήριο εισιτηρίων.
Οι μαθητές Αναστασόπουλος Δημήτρης, Βλασταράς Σπύρος, Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Παντελής Γιώργος, που αποτελούσαν τη 2η ομάδα, προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το Eco-Robot, ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό σύστημα συλλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων.
Τέλος η μαθήτρια Παΐζη Κλειώ κατασκεύασε και προγραμμάτισε το Puppy-Rex, ένα έξυπνο σκυλάκι ρομπότ.
Προπονήτρια των μαθητών ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου.



Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές!