Εκτύπωση

Δύο μαθητές από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Πατρών διακρίθηκαν στον φετινό 8ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο "Καθημερινοί ήρωες". Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 6.000 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό και ανέδειξε 36 νικητές και 96 διακριθέντες.

Η Έλια Ατίση, μαθήτρια της Α1 τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών πήρε το 1ο βραβείο ανάμεσα στις συμμετοχές των μαθητών /-τριών της Ατάξης από την Ελλάδα και το εξωτερικό με το έργο της «Οι ήρωες της τάξης μου» . Η μικρή νικήτρια δήλωσε: « Εμπνεύστηκα από το σχολείο. Έφτιαξα τους ήρωες της τάξης μου. Καταφέραμε να κάνουμε τέλειο μάθημα και με τη δασκάλα μας νικήσαμε τον κορωνοϊό. Είμαστε σπουδαίοι φίλοι και η καλύτερη ομάδα».

Ο ΓιώργοςΑλέξανδρος Κουτίνας, μαθητής του Ν2 τμήματος του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών διακρίθηκε ανάμεσα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου με το έργο του «Ας λάμψουν τα χαμόγελα». Ο μαθητής εμπνεύστηκε από το επάγγελμα του οδοντίατρου και τον μετέτρεψε στον δικό του σύγχρονο ήρωα.

Οι μαθητές μας φιλοτέχνησαν τους δικούς τους σύγχρονους ήρωες. Ανθρώπους που ζουν δίπλα μας και πασχίζουν για να κάνουν την καθημερινότητα ομορφότερη.

Στην ψηφιακή έκθεση, που θα είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης https://cycladic.gr/paidikos-diagonismos έως τις 31 Αυγούστου 2021, παρουσιάζονται διαδικτυακά τα έργα όχι μόνο των νικητών, αλλά όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.