Αρσάκεια Πατρών
Με αφορμή το Πάσχα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα ασχολήθηκαν, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, με τις παραδόσεις τού Πάσχα στη Γαλλία.
Μια γαλλική παράδοση θέλει τις καμπάνες των εκκλησιών (les cloches des églises) να ταξιδεύουν στη Ρώμη πριν από το Πάσχα και να επιστρέφουν την ημέρα τού Πάσχα. Κατά την επιστροφή τους κρύβουν στους κήπους ή στα μπαλκόνια των σπιτιών σοκολατένια αβγά. Τα παιδιά στη συνέχεια αναζητούν αυτούς τους "θησαυρούς"! Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Α. Παπαδημητροπούλου, έφεραν αυτή την παράδοση στο Σχολείο. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό βγήκαν στον κήπο τού Σχολείου όπου προσπάθησαν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα αβγά. Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ, αφού μέσα από αυτή τη βιωματική δραστηριότητα τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία της γαλλικής παράδοσης.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, αφού μίλησαν για τα έθιμα και τις παραδόσεις τού Πάσχα στη Γαλλία, κατασκεύασαν πασχαλινές κάρτες με ευχές προς τους γονείς τους.