Αρσάκεια Πατρών
Μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών συμμετείχαν στη δράση "Τα ευέλικτα καπάκια".
Πρόκειται για μια δράση που κινητοποίησε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχολείων τού νομού Αχαΐας, την οποία σχεδίασε και συντόνισε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με τους «Gefyristas» (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών), λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο κοινωνικών φορέων, όπως είναι ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Πέλλας ο οποίος συντονίζει πανελλαδικά την όλη δράση. Στόχος τής δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση τής εκπαιδευτικής κοινότητας στην κατεύθυνση τής ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Οι μαθητές τού Αρσακείου παρακίνησαν το οικογενειακό αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον, προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήθος από καπάκια, και, μέσω των «Gefyristas», να δοθούν με αντάλλαγμα την εξασφάλιση αναπηρικών καροτσιών για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Τα καπάκια που συνέλλεξαν οι μαθητές παραδόθηκαν σε εκδήλωση που οργανώθηκε, στις 4 Ιουνίου 2015, γι’ αυτό τον σκοπό από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας -Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης- και τους Gefyristas.