Αρσάκεια Πατρών
Η επιχειρηματικότητα είναι η σύγχρονη αντίληψη για την παιδεία και την εκπαίδευση των μαθητών στον σημερινό κόσμο. Τα προγράμματα επιχειρηματικότητας συνδέουν την εκπαίδευση με τον κόσμο των επιχειρήσεων και ανοίγουν νέους δρόμους στην μελλοντική πορεία των παιδιών. Γι' αυτό, με το βλέμμα στραμμένο στο «επιχειρηματικό σχολείο» και στις καινοτόμες δράσεις, το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενός σύγχρονου σχολείου, πραγματοποίησε ενημέρωση των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων για το πρόγραμμα «JA More than Money» ("Ξοδεύοντας έξυπνα"), τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την υλοποίησή του για τα Αρσάκεια Σχολεία έχει αναλάβει η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότας Junior Achievement..
Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα παιδιά συνήθως έρχονται σε επαφή με έννοιες τού οικονομικού συστήματος που δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Το πρόγραμμα «JA More than Money» σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες τής Οικονομίας και να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητα τους. Επιπλέον, αποκτούν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση χρημάτων, ώστε να μπορούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους. Το «JA More than Money» δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να παίρνουν έξυπνες καταναλωτικές αποφάσεις ώστε χρησιμοποιούν με σύνεση τα χρήματα τους. Και όλα τα μαθαίνουν παίζοντας και γελώντας!
Το JA More than Money περιέχει δύο διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια. Πάνω στα επιτραπέζια αυτά παιχνίδια, οι παίκτες-μαθητές συνεργάζονται σε επιχειρηματικές ομάδες και κινούνται μέσα σε μια πόλη. Σε αυτή την πόλη, την οποία επισκέπτονται ως περιηγητές, συναντούν πολλές ευκαιρίες. Ευκαιρίες να κερδίσουν, να ξοδέψουν και να μοιράσουν χρήματα. Συμμετέχοντας θα μάθουν να ελέγχουν τα χρήματά τους μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους. Θα μάθουν να αναπτύσουν επιχειρηματικά σχέδια και να δημιουργούν επιχειρήσεις βασισμένες στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Θα μάθουν να κάνουν σωστές οικονομικές επιλογές και να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες τους όσον αφορά στη διαχείριση των χρημάτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ενότητες οι οποίες στο Δημοτικό Αρσάκειο Πατρών θα υλοποιηθούν από τον πεπειραμένο και εκπαιδευμένο εθελοντή-στέλεχος τής HSBC κ. Απόστολο Μερακλή με την αρωγή των δασκάλων σε μία σχολική ημέρα αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα.
Το πρόγραμμα JA More than Money εξοικειώνει τους μαθητές με έννοιες όπως: Διαφήμιση, Επιχείρηση, Επιχειρησιακό πλάνο, Καταναλωτής, Κατάθεση, Κέρδος, Υπάλληλος, Επιχειρηματίας, Εκτίμηση, Έξοδα, Εισόδημα, Ενδιαφέροντα, Επαγγελματικές δεξιότητες, Έρευνα Αγοράς, Διαχείριση χρημάτων, Αποταμίευση, Μοιράζω, Ξοδεύω.
Στόχος είναι οι μικροί επίδοξοι μελλοντικοί επιχειρηματίες να μάθουν να εξασκούν την κριτική τους σκέψη, να λαμβάνουν αποφάσεις, να εργάζονται ομαδικά,  να επιλύουν προβλήματα, να πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και να αναδεικνύουν την καινοτόμο σκέψη και τη δημιουργικότητά τους.
Παγκόσμιος χορηγός τού προγράμματος είναι η HSBC.