Αρσάκεια Πατρών
Στο πλαίσιο τής Βυζαντινής Ιστορίας που διδάσκονται την εφετινή χρονιά,  οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών επισκέφθηκαν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στην Αθήνα, στις 21 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία στον κόσμο, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 15.000 αντικείμενα οργανωμένα σε συλλογές που χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 19ο αιώνα.
Οι μαθητές συνοδεύονταν από τη δασκάλα τους κ. Αφροδίτη Λεολέη και τη διευθύντρια κ. Μαρία Τουλιάτου και ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Μουσείου από την ξεναγό κ. Ελένη Πρεμέτη. Περιηγήθηκαν στις συλλογές τού Μουσείου που περιλάμβαναν γλυπτά, εικόνες, χειρόγραφα, τοιχογραφίες, αντικείμενα μικροτεχνίας, κεραμικά, εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και άλλα αξιόλογα δείγματα τέχνης από διάφορες περιοχές τής βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Με την επίσκεψή τους αυτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα τής βυζαντινής τέχνης και να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη πολιτισμική αξία και προσφορά τού μεσαιωνικού ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.