Αρσάκεια Πατρών
Το Αρσάκειο Δημοτικό Πάτρας αφιέρωσε μία σχολική ημέρα, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στην επιχειρηματικότητα και το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Μore than money»/ "Ξοδεύοντας έξυπνα", το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και την ευθύνη τής υλοποίησής του στα Αρσάκεια έχει η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
Στο Αρσάκειο Δημοτικό Πάτρας το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για 2η συνεχή χρονιά με την αρωγή τού πεπειραμένου και βραβευμένου εθελοντή-στελέχους τής HSBC κ. Απόστολο Μερακλή. Το πρόγραμμα εξοικειώνει τους μαθητές με έννοιες όπως: διαφήμιση, επιχείρηση, καταναλωτής, κατάθεση, έξοδα, ενδιαφέροντα, επαγγελματικές δεξιότητες, έρευνα αγοράς.
Το JA More than Money περιέχει δύο διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια στα οποία οι παίκτες-μαθητές συνεργάζονται σε επιχειρηματικές ομάδες και κινούνται μέσα σε μια πόλη κάνοντας έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις. Έτσι οι μαθητές κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα «Παίζοντας και γελώντας».