Εκτύπωση

Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση, υπερηφάνεια αλλά και γεμάτη παιδικό αυθορμητισμό ατμόσφαιρα γιορτάστηκε, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, η εθνική επέτειος τής 28ης Οκτωβρίου στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, με την καθοδήγηση της κ. Μάρθας Λειβαδά, θεατρολόγου, καθώς και των εκπαιδευτικών κ. Μελίνας Κολαΐτη και Μαρίας Καντάνη, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μικρότερων συμμαθητών τους, αλλά και των γονέων τού Σχολείου, ένα από τα πιο συγκλονιστικά κομμάτια τής ελληνικής ιστορίας.

Με τη θεατρική τους ερμηνεία σε κείμενο βασισμένο στο βιβλίο "Ο καιρός τής σοκολάτας" τής Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, το οποίο επεξεργάστηκαν, μέσα από το χρονικό τής εποχής, τα ηχητικά ντοκουμέντα αλλά και την μουσική επένδυση τής χορωδίας, που διηύθυνε η μουσικός κ. Πέπη Σουβαλιώτη, οι σελίδες τής εποποιίας τού '40 ξεδιπλώθηκαν ολοζώντανες στον πολυχώρο τού Σχολείου.

Ιδιαίτερη  στιγμή τής συγκινητικής τελετής υπήρξε η παράδοση τής σημαίας από την Υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Ηλέκτρα Γιαννούλη και ο ὀρκος των μαθητών μπροστά στη γαλανόλευκη...