Εκτύπωση

Στο πλαίσιο εορτασμού τής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες τής Α’1 τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των παραγόμενων τού Τοπικού Δικτύου Σχολείων για την κεραμική τέχνη, με τίτλο «Χώμα - Νερό - Φωτιά: αναζητώντας την τέχνη τής γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο».

Το δίκτυο οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων τής ΔΙΠΕ Αχαϊας σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) τού Πανεπιστημίου Πατρών, τη ΔΔΕ/Πολιτιστικά Θέματα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την ομάδα "ΚΕΡΑΜΟΣ - Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού" τού Τμήματος Γεωλογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποίησαν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ολυμπίας Παπούλια και τής καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κ. Κανέλλας Στασινοπούλου, είχε τίτλο «Φύσης και αφής έργα» και ανέδειξε τη διαχρονική και διαπολιτισμική σημασία τής κεραμικής τέχνης.

Τέλος, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σαν μικροί "αγγειοπλάστες" και "αγγειογράφοι" πώς να διαμορφώνουν τον κόσμο τους φτιάχνοντας σπουδαία πράγματα από τα πιο απλό και αρχέγονο υλικό , τον πηλό.