Εκτύπωση
Αγαπητοί γονείς  και μαθητές,
Είναι πεποίθησή μας ότι το Σχολείο αποτελεί ένα θεσμό της πολιτείας απ’ όπου αντλούνται εκείνες οι πνευματικές και ηθικές αξίες που σφυρηλατούν το χαρακτήρα των μαθητών. Σ’ ένα τέτοιο Σχολείο, ένα Σχολείο βιωματικό, ο μαθητής δεν καθηλώνεται στο θρανίο, αλλά ενεργοποιείται, συμμετέχει σε δράσεις και προγράμματα, αναδεικνύει τα ταλέντα του και αναπτύσσει τις δεξιότητές του.
Μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των εισαγομένων στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η παράδοση του Αρσακείου Λυκείου Πατρών, μια παράδοση επιτυχιών, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις εισαγωγικές εξετάσεις και αποδεικνύει το υψηλό διδακτικό έργο που επιτελείται σε ένα πρότυπο σχολείο επιλογής και  αξιώσεων, όπως το Αρσάκειο. Σημαντική συμβολή στην επιτυχία αυτή αποτελούν τα προγράμματα σπουδών, τα οποία εφαρμόζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και η ενίσχυση των μαθημάτων προσανατολισμού ως απόρροια του διευρυμένου προγράμματος λειτουργίας των Σχολείων.
Παράλληλα με τον αμιγή μαθησιακό χαρακτήρα του Σχολείου, στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών επιδιώκουμε στο να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα σπουδών με εκδηλώσεις και δράσεις που θα προσφέρουν στους μαθητές επιστημονικά και πολιτιστικά ερεθίσματα.
Αφού συγχαρούμε για μία ακόμα φορά τους αποφοίτους μας, ευχόμαστε σε όλους υγεία και μια δημιουργική χρονιά με χαμόγελα και επιτυχίες.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών
και ο Διευθυντής
του Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Δείτε εδώ τους ειτυχόντες του 2016.