Εκτύπωση

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+: Καινοτομία - Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στην Εστία Επιστημών Πάτρας (09:00-13:30) στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και απευθύνεται σε σχολεία της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε Εκπαιδευτικούς Φορείς που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus όλων των κατηγοριών, καθώς και σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα ήθελαν να ενημερωθούν σχετικά.
Στην ημερίδα οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προγράμματα, να αναδείξουν τη σημασία των αποτελεσμάτων τους και τη συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχοι της ημερίδας:
➢ Να αναδειχθούν τα οφέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+.
➢ Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των σχολείων σε προγράμματα Erasmus+.
➢ Να τονιστεί η αναγκαιότητα επικοινωνίας των εκπαιδευτικών με συναδέλφους τους στο εξωτερικό για την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.
➢ Να αναδείξει τα οφέλη των συνεργειών μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των προγραμμάτων Erasmus.
➢ Να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

• Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι δύο εκπαιδευτικοί ανά πρόγραμμα και στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
• Η χρονική διάρκεια παρουσίασης κάθε προγράμματος θα είναι έως 15min.
• Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει την ημέρα της ημερίδας.
• Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μάνος Πετράκης, Διευθυντής του Αρσακείου ΓΕΛ Πατρών
κιν. 6932626349

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ