Εκτύπωση

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη τής σχολικής χρονιάς 2022-2023, σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία προσαρμόζει το πρόγραμμα σπουδών τού Λυκείου στα νέα δεδομένα, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη διδασκαλία σε μαθήματα αυξημένης δυσκολίας που οι μαθητές εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κύριο μέλημά μας είναι η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών μας, ώστε ως ενεργοί πολίτες τού αύριο να στελεχώσουν την κοινωνία μας και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις τού μέλλοντος.

Με αυτά τα δεδομένα το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα σπουδών του, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και προβαίνει σε καινοτόμες δράσεις, στοχεύοντας σε ένα σταθερό και ευρύ υπόβαθρο γνώσης και παιδείας, για την ενίσχυση και καλλιέργεια τής προσωπικότητας των μαθητών και τη διαμόρφωση τού χαρακτήρα τους.

Είναι πεποίθησή μας ότι το Σχολείο δεν είναι ένας αποστειρωμένος χώρος αποκομμένος από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά αποτελεί έναν θεσμό τής πολιτείας απ’ όπου αντλούνται εκείνες οι πνευματικές και ηθικές αξίες που σφυρηλατούν τον χαρακτήρα των μαθητών.

Σ’ ένα τέτοιο Σχολείο πιστεύουμε, ένα Σχολείο βιωματικό, όπου ο μαθητής δεν καθηλώνεται στο θρανίο, αλλά ενεργοποιείται, συμμετέχει σε δράσεις και προγράμματα, αναδεικνύει τα ταλέντα του και αναπτύσσει τις δεξιότητές του.



Τα τελευταία χρόνια εφαρμόστηκε σε όλα τα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το διευρυμένο ωράριο, η εφαρμογή τού οποίου αποτέλεσε ένα σημαντικό εφόδιο για την καλύτερη εμπέδωση τής γνώσης, συνέβαλε στην αρτιότερη προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις και συνετέλεσε στην επίτευξη των στόχων τους.

Αυτό ξεκάθαρα αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τής Γ΄ Λυκείου, με τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε τμήματα που αποτελούν προτεραιότητα στις επιλογές των μαθητών.

Παράλληλα με τον αμιγή μαθησιακό χαρακτήρα τού Σχολείου στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών επιδιώκουμε να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα σπουδών με εκδηλώσεις και δράσεις που θα προσφέρουν στους μαθητές επιστημονικά και πολιτιστικά ερεθίσματα.

Ενδεικτικά για το σχολικό έτος 2022-2023 αναφέρουμε:

1. τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα ERASMUS+
2. τη συμμετοχή σε μαθητικά συνέδρια (π.χ. το Παναρσακειακό)
3. τη διοργάνωση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια (8ο ATSMUN)
4. τη συμμετοχή σε μαθητικές ημερίδες
5. τη δοργάνωση και συμμετοχή σε Summer School
6. τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων
7.την προετοιμασία και συμμετοχή των μαθητών σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς

Για την επιτυχία τού πολυδιάστατου αυτού έργου, που το Σχολείο επιτελεί, θεωρούμε Εσάς, τους γονείς των μαθητών και μαθητριών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών σταθερούς και πολύτιμους συνεργάτες μας.

Ελπίζουμε ότι με κατανόηση, αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη θα αντιπαρέλθουμε τα αδιέξοδα τής σημερινής συγκυρίας και θα επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόοδο των παιδιών σας που είναι και δικά μας παιδιά...

Με βαθιά εκτίμηση ο Σύλλογος των Διδασκόντων και η Διεύθυνση τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών