Αρσάκεια Πατρών
facebook      banner1821
Στις 5 Νοεμβρίου 2015 η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROSCOLA, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Η μαθήτρια, ενθουσιασμένη από τη συμμετοχή της, περιέγραψε την εμπειρία της:

"Ξημερώματα Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015 ξεκίνησε αυτό το υπέροχο ταξίδι.. Το ίδιο πρωί είχαμε φτάσει στην Ζυρίχη, την οποία και επισκεφθήκαμε. Έπειτα, αφού μεταφερθήκαμε για μια σύντομη βόλτα στο Κολμάρ, μέσα σε λίγες ώρες φτάσαμε στο Στρασβούργο.
Την επόμενη μέρα το πρωί φύγαμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαρά, ανυπομονησία, ικανοποίηση, αγαλλίαση, δέος. Όλα αυτά πέρασαν από μέσα μου με το που το αντίκρισα και συνειδητοποίησα πως είχαμε φτάσει. Δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα μισά από όσα σκέφτηκα και ένιωσα στη μεγαλοπρεπή θέα τού Ευρωκοινοβουλίου. Όμως το πιο ωραίο μέρος ακολούθησε στη συνέχεια. Πήραμε μέρος σε δυο ολομέλειες στο ημικύκλιο τού Κοινοβουλίου και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με όποιο θέμα μας απασχολούσε, πάντα στο πλαίσιο τής Ευρώπης ή τού Κοινοβουλίου.
Έπειτα, χωριστήκαμε σε ομάδες με βάση κάποια θέματα που επιλέξαμε, όπως η μετανάστευση, ο ρόλος των ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το περιβάλλον, και κληθήκαμε να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που απασχολούν ακόμα και σήμερα το Κοινοβούλιο. Έπειτα όλες οι ομάδες μαζί συζητήσαμε διάφορες προτάσεις και ψηφίσαμε αν αυτές θα βοηθήσουν ώστε το μέλλον μας στην Ευρώπη να καλυτερεύσει.
Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρκετά παιδιά από άλλες χώρες και να ανταλλάξουμε απόψεις, που πολλές φορές δεν συμφωνούσαν η μια με την άλλη. Σίγουρα η ελληνική αποστολή συμμετείχε με πολύ ενθουσιασμό στις δράσεις και ήταν άξια εκπρόσωπος τής χώρας. Και έτσι,μετά από μια υπέροχη μέρα ως Ευρωβουλευτές, τελείωσε η ημερίδα Euroscola.
Τις δυο επόμενες μέρες επισκεφθήκαμε το κέντρο τού Στρασβούργου, καθώς και τη Χαϊδελβέργη, και τέλος αναχωρήσαμε για την Ελλάδα από το αεροδρόμιο τής Στουτγάρδης.
Πραγματικά, αυτή η εμπειρία ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευγνώμων, κυρίως στο Σχολείο μου, επειδή μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχω σε αυτήν την ημερίδα, όπως και στην υπόλοιπη ομάδα που έκαναν αυτές τις τέσσερεις μέρες αξέχαστες !
Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έζησα κάτι τέτοιο και δε θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ αυτό το ταξίδι που μου άλλαξε τη ζωή. Σίγουρα, ελάχιστοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία και για αυτό νιώθω τόσο τυχερή!
Και αν έμαθα κάτι μέσα από αυτή τη συμμετοχή μου είναι ότι: In order to succeed, we must first believe that we can !"




Ανακοινώσεις Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Αναγγελίες Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31