Αρσάκεια Πατρών
facebook      banner1821
Στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, με τίτλο "Creative European School: C.L.I.C.K.", οι καθηγήτριες τού Σχολείου κ. Σωτηρία  Διαμαντοπούλου και Κασσιανή Ελευθεριάδη και οι μαθήτριες Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου και Ειρήνη  Παπαδοπούλου ταξίδεψαν στο Fernan Nunez τής Ισπανίας από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2016.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν στο σχολείο CDP Greguerias βασικά μαθήματα αλλά και βιωματικά μαθήματα κηπουρικής, πρώτων βοηθειών (τεχνητής αναπνοής) και τεχνολογίας τού κύκλου επαγγελματικής εκπαίδευσης που περιελάμβανε το σχολικό πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα, για την παρακολούθηση τής φοίτησής τους και τον τρόπο μεταχείρισης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες.
Εκτός σχολικού προγράμματος οι αντιπροσωπίες των χωρών που συμμετείχαν (Ελλάδας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας) επισκέφθηκαν τη Σεβίλλη και την Κόρδοβα, όπου ξεναγήθηκαν, καθώς και την ευρύτερη περιοχή τού Fernan Nunez και τού Montemayor. Προετοίμασαν επίσης το επόμενο ταξίδι στο πλαίσιο τού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα τού Οκτωβρίου 2016στην Ιταλία.

Η μαθήτρια Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου περιγράφει την εμπειρία της από το ταξίδι
"Είναι πολύ σημαντικό σε ένα σχολείο, εκτός από τις γνώσεις, να προσφέρονται και άλλα εφόδια για την ανάπτυξη των πνευματικών οριζόντων. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Erasmus+ και να αποκτήσω μια τόσο σημαντική εμπειρία.
Η εκδρομή στην Ισπανία ήταν, σίγουρα, η καλύτερη εμπειρία που είχα ποτέ. Γνώρισα πολλές εκπληκτικές και διαφορετικές κουλτούρες, ιστορίες και τρόπους ζωής, αφού συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαθητές και εκπιδευτικοί από άλλες 4 χώρες εκτός από την Ελλάδα και την Ισπανία: Λιθουανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ρουμανία.
Οι δραστηριότητες που είχαν οργανώσει στο ισπανικό σχολείο ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και διαφορετικές και με ενθουσίασαν καθώς έμαθα πολλά καινούρια πράγματα, όπως κηπουρική. Ακόμα, επισκεφθήκαμε τη Σεβίλλη και την Κόρδοβα, όπου τα τοπία και τα παλάτια ήταν μαγευτικά. Η πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ήταν η επίσκεψή μας στη λεγόμενη “Feria” στην Κόρδοβα. Είναι το Πανηγύρι τής Παναγίας, που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα τού Μαΐου. Οι περισσότερες κοπέλες ήταν ντυμένες παραδοσιακά, ως Σπανιόλες, και παντού γύρω χόρευαν φλαμένκο.
Όμως το πιο σημαντικόγια μένα είναι όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που γνώρισα. Γιατί το να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό. Όταν όμως γνωρίζεις έναν πολιτισμό μέσω ενός καινούργιου φίλου είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό ταυτόχρονα. Έτσι, το ταξίδι αυτό δεν άφησε πίσω του μόνο γνώσεις. Άφησε αναμνήσεις και φιλίες. Και πιστεύω ότι δημιουργήθηκαν τα θεμέλια για γερούς δεσμούς. Πλέον έχω μια οικογένεια και ένα σπίτι στην Ισπανία, όπως έχει και η κοπέλα που με φιλοξένησε ένα σπίτι και μια οικογένεια στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο πώς μέσα σε μια μόλις εβδομάδα δένονται τόσο πολύ δύο άνθρωποι. Και είμαι σίγουρη πως όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα νιώθουν έτσι. Και επειδή μου αρέσει να πιστεύω ότι η “Κόκκινη κλωστή” είναι πολύ γερή και δεν κόβεται, ξέρω πως αυτές οι φιλίες και αυτές οι αναμνήσεις θα διαρκέσουν μια ζωή."



Ανακοινώσεις Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Αναγγελίες Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30