Εκτύπωση

Επέστρεψαν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 από το Στρασβούργο, μετά την ολοκλήρωση τού προγράμματος EUROSCOLA, οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών Μαριλίνα Γεωργάκη και Ειρήνη Παππά, οι οποίες επιλέχθηκαν, μέσα από γραπτό διαγωνισμό Έκθεσης, μαζί με 22 άλλους μαθητές από Λύκεια τής Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, να εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις εργασίες τής ημερίδας που διοργανώθηκε από αυτό.

Στην ημερίδα μαθητές από όλες τις χώρες-μέλη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται για λίγο «ευρωβουλευτές» και συζητούν για την επικαιρότητα και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα.

Οι μαθήτριες ενθουσιασμένες δήλωσαν:

«Μια αξέχαστη εμπειρία αποτέλεσε για εμάς η συμμετοχή μας στο θεσμό τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καταλάβαμε πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Συνεργαστήκαμε με συνομήλικούς μας από όλη την Ευρώπη με κοινούς προβληματισμούς.
Αισθανθήκαμε ένα μέρος από το βάρος τής ευθύνης των ευρωβουλευτών αλλά και τη δική μας ευθύνη ως νέων ανθρώπων για το μέλλον τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προσπαθήσαμε να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας και το Σχολείο μας και η
 εμπειρία αυτή για εμάς ήταν πραγματικά πολύτιμη... »


Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συγχαίρει τις μαθήτριες γι' αυτή τη σημαντική διάκριση, καθώς και τη φιλόλογο κ. Σωτηρία Διαμαντοπούλου που τις καθοδήγησε.