Εκτύπωση
Η διακεκριμένη συγγραφέας κ. Ρέα Γαλανάκη επισκέφθηκε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, όπου προσκλήθηκε να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο της με τον τίτλο: «Η Άκρα Ταπείνωση».
Η γνωστή συγγραφέας συναντήθηκε με μαθητές τής Α΄ και τής Β΄ τάξης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, και συζήτησε μαζί τους σχετικά με το συγκεκριμένο έργο της και γενικότερα τη λογοτεχνία.
Την κ. Γαλανάκη καλωσόρισε με σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής τού Λυκείου κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ενώ τα εισαγωγικά στοιχεία για την παρουσίαση έδωσε ο υπεύθυνος καθηγητής φιλόλογος κ. Στέφανος Σκαρπέλλος.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα τής παρουσίασης ήταν από την Α΄ τάξη οι: Μυρτώ Ηλιάδη, Ηλιοστάλακτη Θούα, Παναγιώτα Μπουζούκα, Νίκη Παλούμπη και Δημήτρης Σακελλάρης, και από τη Β΄τάξη οι: Άννα-Μαρία Καλαμάρα, Ελισάβετ Κατσιμπέρη, Μαρία Λιανού, Ελπίδα Παπαλεξοπούλου και Αγγελική Πολίτη, η οποία συνόδευσε την ανάγνωση αποσπασμάτων τού μυθιστορήματος μελωδικά στο πιάνο.
Οι μαθητές αυτοί, στους οποίους είχε δοθεί το βιβλίο τής κ. Γαλανάκη από το Σχολείο, ανέλαβαν να το παρουσιάσουν συνοπτικά επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση από την πλευρά τού αναγνώστη.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η ίδια η συγγραφέας η οποία, αφού επαίνεσε τα παιδιά για τη δουλειά τους, έδωσε τη δική της οπτική στο θέμα, απαντώντας αργότερα σε σχετικές ερωτήσεις.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση.