Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικοθεραπείας (15 Νοεμβρίου 2016), στον Πολυχώρο των Αρσακείων Σχολείων, μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Πατρών παρακολούθησαν διάλεξη με θέμα:
«Μουσικοθεραπεία και εφηβικό στρες», με εισηγήτριες τη Γιώτα Ανδρεοπούλου (μουσικοθεραπεύτρια και μουσικοπαιδαγωγό, απόφοιτο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου Πανεπιστημίου (2004) και τού Πανεπιστημίου τής Βαρκελώνης (LesHeures, Master στη Μουσικοθεραπεία, 2006), και τη Στεφανία Αντωνακοπούλου (απόφοιτο τού Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχο μεταπτυχιακού στη Μουσικοθεραπεία, στο UniversityofJyväskylä τής Φινλανδίας).
Η κ. Γ. Ανδρεοπούλου είναι υπεύθυνη τού Εργαστηρίου Μουσικής Εμπειρίας και Αυτοσχεδιασμού (mourmour) που ανοίγει τις πόρτες του σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε εκπαιδευτικούς φορείς, σε κέντρα και δομές ψυχικής υγείας καθώς και σε ειδικούς υγείας για να γνωρίσουν από κοντά την επιστήμη τής μουσικοθεραπείας.
Στην Ευρώπη πάνω από 5.000 μουσικοθεραπευτές βοηθούν βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν, μέσα από τη μουσική και τους ήχους. Ήχους που γεννά το ίδιο τους το σώμα και η φωνή τους.
Η μουσικοθεραπεία είναι μια αναγνωρισμένη μέθοδος ψυχικής υγείας που υποστηρίζεται από διεθνείς φορείς.
Υπεύθυνη καθηγήτρια τής εκδήλωσης ήταν η κ. Χ. Λυμπεροπούλου, μουσικός.