Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη διδασκαλία μέσω skype με μαθητές από το Αγγλο-αμερικάνικο σχολείο Αγίας Πετρούπολης.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στο εργαστήριο Χημείας, ομάδα μαθητών από κάθε σχολείο ανέλαβε να παρουσιάσει τον ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό τής βιταμίνης C (ασκορβικού οξέος) σε χυμό πορτοκαλιού. Ακολούθησε σύντομη συζήτηση μεταξύ των μαθητών και επεξεργασία των αποτελεσμάτων.
Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσαν οι καθηγητές Χημείας των δύο σχολείων κ. Ν. Γιαννακόπουλος και κ. P. Kirillov.

Στο τέλος οι μαθητές κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Ήταν σίγουρα κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από όσα κάνουμε καθημερινά στο Σχολείο. Μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επικοινωνία με μαθητές που έχουν τελείως διαφορετική κουλτούρα αλλά διδάσκονται τα ίδια ακριβώς επιστημονικά αντικείμενα. Ελπίζουμε να επαναληφθεί!».
Μ. Μαγειροπούλου

«Η τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές από το σχολείο τής Ρωσίας ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Ανταλλάξαμε γνώσεις και συζητήσαμε πάνω σε θέματα Χημείας, γεγονός που πιστεύω ότι μας ωφέλησε πολύ».
Ν. Καρουμπάλου

«Θα ήθελα να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη και με μαθητές από άλλα σχολεία, γιατί εξοικειωνόμαστε και μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε με μαθητές από άλλα μέρη στον κόσμο».
Κ. Φαρμάκης