Εκτύπωση
Δεκαεπτά  μαθητές τής Α΄ και Β΄τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, με συνοδό εκπαιδευτικό τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο (χημικό), ξεναγήθηκαν στις σήραγγες τής Παναγοπούλας Αιγίου και στον υπερκόμβο τού Ρίου Πατρών από ειδικούς επιστήμονες μηχανικούς τής Ολυμπίας Οδού Α.Ε.
Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και  οργανώθηκε από την Ολυμπία Οδό Α.Ε. σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με τη μεγάλη σήραγγα μήκους 4 χλμ, η οποία είναι η μεγαλύτερη τής Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα μας, καθώς και με τον υπερκόμβο τού Ρίου, ο οποίος είναι ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, γιατί εξυπηρετεί οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις, τρεις άνω και έξι κάτω διαβάσεις, δυο γεφυρώσεις και πολλαπλές εισόδους και εξόδους.
Μετά το τέλος τής επίσκεψης οι μαθητές κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:


«Η εμπειρία μας αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα καθώς ενημερωθήκαμε για ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την πόλη μας, τις δυσκολίες υλοποίησής του καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό.»
Ι. Μπατιστάτος

«Το σημαντικότερο κέρδος από τη σημερινή επίσκεψη μας στις σήραγγες ήταν πως παρακολουθήσαμε επί τόπου το έργο στην πράξη, βιωματικά, και όχι θεωρητικά μόνο με μια απλή παρουσίαση.»
Β. Παπαλεξίου

«Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι μάθαμε για τους ειδικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης μέσα σε σήραγγα αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει μέσα σ’ αυτήν όταν υπάρξει κάποιο συμβάν»
Β. Θωμά

«Ευχαριστούμε πολύ την Ολυμπία Οδό Α.Ε. για την ευκαιρία που μας έδωσε και τους εξαιρετικούς ξεναγούς μας που απάντησαν με υπομονή σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις μας σχετικά με αυτό το μεγάλο οδικό έργο»
Ε. Αποστολοπούλου – Μ. Μαγειροπούλου

«Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές κατάφεραν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να λύσουν ερωτήματα σχετικά με το έργο που εκτελεί η Ολυμπία Οδός και να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία. Από προσωπικής απόψεως ήταν μια πολύ έξυπνη ιδέα που χάρισε όμορφες αναμνήσεις στους μαθητές.»
Δ. Φιντριλή