Εκτύπωση
Εντυπωσιασμένοι επέστρεψαν μαθητές και καθηγητές τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών από την Aloja τής Λετονίας, στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο "Cultivating Languages and Youth Entrepreneurs".
Η ομάδα μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών με τους καθηγητές τους περιηγήθηκαν στη Ρίγα, στα πάρκα της, στα κτήρια με την χαρακτηριστική "Art Nouveau" αρχιτεκτονική τους, ενώ επισκέφθηκαν και το μουσείο τής KGB.
Τη δεύτερη ημέρα παρακολούθησαν δρώμενα στην πόλη Staicele, λίγο πιο έξω από την πόλη Aloja, για τον εορτασμό τής γιορτής τής Μητέρας.
Την τρίτη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες με τις οικογένειες που τους φιλοξενούσαν, ενώ οι καθηγητές επισκέφθηκαν την πόλη Cesis και το ιστορικό κάστρο τής πόλης.
Την τέταρτη ημέρα η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής σε σχολείο, όπου και παρουσιάστηκαν από τους μαθητές εργασίες σχετικές με το πρόγραμμα.
Τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση σε φάρμα μανιταριών shiltake και σε παραδοσιακό υφαντουργείο στην πόλη Staicele, βαρκάδα στο ποτάμι Salaca, περιήγηση στο εθνικό πάρκο Gauja, συμμετοχή σε workshops παραδοσιακών κοσμημάτων και κατασκευής διακοσμητικών από καλάμια, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το καλοκαιρινό άθλημα bobsleigh σε ειδική πίστα και να απολαύσουν τη μαγευτική θέα τού δάσους και τού ποταμού Gauja από τελεφερίκ.