Εκτύπωση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Θερινά Σχολεία που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με Εργαστήρια Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών από 24 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2019. Στα προγράμματα αυτά, που συμμετείχαν μαθητές από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία εντός και εκτός Πατρών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στις μελλοντικές τους επιλογές.

Μερικές απόψεις των μαθητών:

Κατά τη διάρκεια του Summer School  στο τμήμα της Βιολογίας μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πειράματα και τεχνικές που συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιστήμης της Βιολογίας αλλά και άλλων επιστημών.  Είναι επίσης σημαντικό ότι αποκτήσαμε "τροφή για σκέψη" των μελλοντικών μας επιλογών. (Μαθήτρια του Αρσακείου Λυκείου Πατρών)

Ήταν μια υπέροχη-μοναδική εμπειρία να αντλήσουμε πληροφορίες για τον επιστημονικό κλάδο που μας ενδιαφέρει και κατά πάσα πιθανότητα που θα ακολουθήσουμε για σπουδές στο μέλλον. (Μαθήτρια 4ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών)

Η συμμετοχή μου στο θερινό σχολείο στο τμήμα Βιολογίας μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω μια πιο σαφή εικόνα για τη συγκεκριμένη σχολή. Στο εργαστήριο κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή. Σίγουρα ήταν μια ωραία εμπειρία που θα με επηρεάσει στις αποφάσεις μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Μαθητής 6ου Γενικού Λυκείου Πατρών)

Μέσω του προγράμματος αυτού στο τμήμα της Ιατρικής εντάχθηκα στην καθημερινότητα ενός νοσοκομειακού ιατρού γεγονός που με βοήθησε να επιβεβαιώσω ότι θέλω να ακολουθήσω αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και σημαντική επιστήμη. Ενδιαφέρον είχαν τόσο οι διαλέξεις των καθηγητών όσο και η παρακολούθηση των ιατρικών εξετάσεων σε ασθενείς. (Μαθήτρια  Κολλεγίου Ψυχικού)

Στο φετινό Summer School  στο τμήμα της Φαρμακευτικής κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή και έκρυβε νέες γνώσεις που ίσως να μην αποκτούσα εάν δεν παρακολουθούσα αυτό το πρόγραμμα. Οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων ήταν δίπλα μας πρόθυμοι να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πειραματικές διαδικασίες και να λύσουν κάθε απορία μας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα επηρεάσει την απόφασή μου σχετικά με το επάγγελμα που θα ακολουθήσω στο μέλλον. Νιώθω πολύ τυχερή που το σχολείο μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω στα εργαστήρια αυτού του τμήματος. (Μαθήτρια του Αρσακείου Λυκείου Πατρών)

Το θερινό σχολείο στη Φαρμακευτική ήταν μια μοναδική εμπειρία γιατί μας παρείχε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ένα αντικείμενο άγνωστο για εμάς. Ο τομέας του σχεδιασμού βιοαντιδραστικών μορίων με τον οποίο ασχοληθήκαμε μας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία! (Μαθήτρια 11ου Γενικού Λυκείου Πατρών)

Εξαιρετική εμπειρία, διδαχτήκαμε βασικές αρχές προγραμματισμού με το λογισμικό της MATLAB και πραγματοποιήσαμε αρκετές εφαρμογές. Θα θέλαμε βέβαια και δούμε και άλλα εργαστήρια από το συγκεκριμένο τμήμα. (Μαθητές που παρακολούθησαν το θερινό σχολείο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών)

Μοναδική εμπειρία, υψηλού επιπέδου εργαστήρια και εφαρμογές. (Μαθητές που παρακολούθησαν το θερινό σχολείο του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών).

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Αρσακείου Λυκείου Πατρών εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες προς τους Καθηγητές των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Φιλοσοφίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι με πραγματικό ενδιαφέρον έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν σε ένα τόσο σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων Πατρών οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης στάθηκαν δίπλα στους μαθητές σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

https://www.thebest.gr/article/544616-panepistimio-patron-arsakeio-lukeio-patron-mia-sunergasia-thesmos