Εκτύπωση

Επέστρεψε η αποστολή των οκτώ μαθητών τής Β΄ τάξης και των δύο εκπαιδευτικών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών από το Bermeo τής Ισπανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή τού εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ με τίτλο CS4ESD.

Το πρόγραμμα, που είναι τριετούς διάρκειας και στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια και σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ουαλία, έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας εφαρμογής μέσω τής οποίας οι μαθητές μπορούν να αποτυπώσουν την περιβαλλοντική πληροφορία με τη χρήση έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.λπ).

Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η έννοια τού "ενεργού πολίτη", που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη υλοποίησης τού προγράμματος, κ. Ν. Ηλιοπούλου και Α. Λουκόπουλο εκ μέρους τού Σχολείου, και την επίκουρη καθηγήτρια κ. Μ. Πανίτσα, υπεύθυνη τού προγράμματος εκ μέρους τού Εργαστηρίου Βοτανικής τού Τμήματος Βιολογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών, επισκέφθηκαν το απόθεμα Βιόσφαιρας τού Urdaibai στο Bermeo και εφάρμοσαν το πρόγραμμα.

Τις δράσεις τού προγράμματος ανέδειξαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν σε εκδηλώσεις τού σχολείου υποδοχής, ξεναγήθηκαν στην πόλη τού Μπιλμπάο, επισκέφθηκαν το Μουσείο ΜοντέρναςΤέχνης Guggenheim, πραγματοποίησαν βαρκάδα με bilboat στον ποταμό Nervión, και, τέλος, επισκέφθηκαν το φημισμένο νησί San Juan de Gaztelugatxe.