Εκτύπωση
22 μαθητές θα συμμετάσχουν στο Summer School που διοργανώνει το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών με το Τμήμα Υπολογιστικών και Πληροφοριακών Συστημάτων τού Πανεπιστημίου τού BENTLEY, από 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2020 στη Βοστώνη.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, στην εξοικείωσή τους με ερευνητικές δραστηριότητες που εκπονούνται στο Πανεπιστήμιο τού Bentley, καθώς και στην ενημέρωσή τους για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών.

Το Bentley είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, καθώς και στην προετοιμασία τής επόμενης γενιάς ικανών και ευέλικτων ηγετών.
Στο Bentley εφαρμόζεται ένα προηγμένο επιχειρηματικό πρόγραμμα σπουδών το οποίο, σε συνδυασμό με τα εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας (Traiding Room, Κέντρο Τεχνολογίας Marketing κ.ά.), τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και τις υπερ-συνδεδεμένες ερευνητικές εγκαταστάσεις, εξασφαλίζει στους αποφοιτούς του τη δυνατότητα να πτωταγωνιστήσουν στον χώρο τής αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τού Θερινού Σχολείου οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με καινοτόμες εφαρμογές τής τεχνολογίας, όπως η σύνδεση πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων με την εικονική πραγματικότητα.
Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Τμήμα Ρομποτικής τής Amazon, το πολύ γνωστό διαδραστικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών τής Βοστώνης, το Harvard, το M.I.T., να περιηγηθούν στα εργαστήρια των τμημάτων τού Bentley και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν και μαθητές από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, θα παραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία τού καθηγητή κ. Mark Frydenberg (Bentley University, Computer Information Systems Department).

Οι μαθητές στο τέλος τού προγράμματος θα λάβουν και βεβαίωση τής συμμετοχής τους.