Εκτύπωση

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο πρόγραμμα συμμετέχει το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με το Λύκειο Manin τής Κρεμόνα.

Μεταξύ των δύο σχολείων έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί φιλίας, οι οποίοι έχουν επισημοποιηθεί με την αδελφοποίησή τους τον Οκτώβριο 2019.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των δύο σχολείων με συμμετοχή αντιπροσωπιιών των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών.

Η συνάντηση αυτή είχε περισσότερο χαρακτήρα γνωριμίας για τους μαθητές και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των κοινών τους δράσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη διερεύνηση των οικονομικοκοινωνικών επιπτώσεων των πανδημιών, στο παρόν και στο παρελθόν, στις δύο χώρες, και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, στη διαμόρφωση  κοινής συνείδησης ως προς τις ρίζες των δύο χωρών και στον εμπλουτισμό τού πολιτιστικού υπόβαθρου ώστε να υλοποιηθούν τα οράματα και οι προκλήσεις που αποτελούν προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τού προγράμματος είναι η κ. Ρεγγίνα Δημητροπούλου, εκ μέρους τής ελληνικής ομάδας, και οι κ. Giazzi, Luana Ventourini, Simone Manfredini από την αντίστοιχη ιταλική.