Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές τού τμήματος Α΄1 τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο τού Νομπελίστα ποιητή και πολυδιάστατου διανοητή Γιώργου Σεφέρη, εκπόνησαν εργασία με τίτλο “Μαθητικές Δοκιμές στην Ποίηση τού Σεφέρη - Ανεμόσκαλα οι Λέξεις”.

Με τη μέθοδο τής συνεργατικής συναρμολόγησης, καθώς και τεχνικές ενεργητικής ανάγνωσης (θεωρία συναλλαγής, Rosenblatt), ανατέθηκαν στους μαθητές ομαδικές και ατομικές εργασίες.

Οι μαθητές μελέτησαν κριτικές μελέτες, το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο τής εποχής, αλλά και τα χαρακτηριστικά τής λογοτεχνικής γραφής τού Σεφέρη, με απώτερο στόχο να βιώσουν μια “προσωπική και συλλογική”, συνάμα, αναγνωστική εμπειρία ως “αναγνώστες και συν-αναγνώστες”.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους προχώρησαν στη δημιουργία ψηφιακού βιβλίου.

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές συνομίλησαν με την καθηγήτρια τού Τμήματος Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κατερίνα Κωστίου, της απηύθηναν ερωτήσεις και έλαβαν ανατροφοδότηση για την εργασία τους.

Η κ. Κωστίου συνεχάρη όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν να “κεκλειδώνουν” τα κείμενα με ενθουσιασμό!

Τη δραστηριότητα συντόνισε η φιλόλογος κ. Β. Παναγοπούλου.