Εκτύπωση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου 2022 η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο τού προγράμματος Erasmus.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία και πανεπιστήμια από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα.

Εκ μέρους τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Πετράκης Μάνος και Θεοδωρόπουλος Γεώργιος.

Στη συνάντηση, αφού πρώτα οι εταίροι παρουσίασαν τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουν, οι συντονιστές τού προγράμματος εξήγησαν τη σπουδαιότητα και περιέγραψαν τους στόχους και τα παραδοτέα τού προγράμματος.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "POSITIVE" (prevention of stress exploiting an innovative virtual environment) εστιάζει στο άγχος που σχετίζεται με τη σχολική καθημερινότητα των μαθητών.
Το υπερβολικό άγχος σε αυτό το στάδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και η νευρικότητα, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη μελέτη των μαθητών και στις εξετάσεις τους.

Ο κύριος στόχος τού έργου "POSITIVE" είναι να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν το άγχος, αλλά και πώς να ξεπερνούν εμπόδια που σχετίζονται με στρεσογόνες καταστάσεις κατά τη διάρκεια τής σχολικής ζωής.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου εικονικού κόσμου, ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που θα προσομοιώνει σενάρια πραγματικής ζωής, βασισμένα στη σχολική ζωή, που προκαλούν άγχος στους μαθητές.

Το περιβάλλον ενσωματώνει παιχνιδοποιημένα εικονικά σενάρια στα οποία ο μαθητής μπορεί να παίξει και ταυτόχρονα να ενημερώνεται για το άγχος.