Εκτύπωση

Ο εκπαιδευτικός τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Νικόλαος Γιαννακόπουλος (χημικός ΜSc,Med) συμμετείχε, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με εισήγηση στην επιστημονική ημερίδα «Ανεστραμμένη Τάξη: Θεωρητικό πλαίσιο - Εφαρμογές», που πραγματοποιήθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, με περισσότερες από 4.000 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.



Για το υλικό τής ημερίδας πατήστε εδώ

Η επιστημονική ημερίδα, η οποία μεταδόθηκε και ζωντανά από το κανάλι τού ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στο Youtube, λόγω τής πολύ μεγάλης συμμετοχής, είχε ως σκοπό να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης, γνωστό ως "Aνεστραμμένη τάξη".

Το μοντέλο στηρίζεται στην αντιστροφή τής μέχρι σήμερα ακολουθούμενης δομής.

Ειδικότερα παρουσιάστηκε το θεωρητικό πλαίσιο τής Ανεστραμμένης Τάξης, τα χαρακτηριστικά της, τα στάδια εφαρμογής της, τα εργαλεία και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υποστηριχτεί τεχνολογικά, τα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι προκλήσεις και οι προβληματισμοί από την εφαρμογή της.

Στο δεύτερο μέρος ο κ. Νικόλαος Γιαννακόπουλος παρουσίασε την εισήγηση του με θέμα: «Εφαρμογή τού μοντέλου της Ανεστραμμένης Τάξης στην Εργαστηριακή Διδασκαλία τής Χημείας Α΄Λυκείου».

Εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων παρουσίασαν παραδείγματα εφαρμογής της στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.