Εκτύπωση

Ένα υποδειγματικό διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο διδασκαλίας τής Φυσικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας τού κλάδου ΠΕ04 από τον κ. Ευάγγελο Γαζή, ομότιμο καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Συντονιστή Ελληνικών Ερευνητικών Ομάδων στα πειράματα "ATLAS" και "CLIC "τού CERN.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 από την Εποπτεία των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Συντονισμός Φυσικών Επιστημών τής Φ.Ε.) σε συνεργασία με τον κ. Ευάγγελο Γαζή, και είχε θέμα «Εισαγωγή στην Κβαντομηχανική».

Αρχικά, η Επόπτρια των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά καλωσόρισε τον καθηγητή και τους εκπαιδευτικούς και, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαζή για την αδιάλειπτη προσφορά του προς τα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια τού εκλεκτού συναδέλφου και Συντονιστή των Φυσικών Επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Δημήτριο Κλαυδιανό στον οποίο ήταν αφιερωμένο το σεμινάριο.
Η Επόπτρια εξήρε την προσωπικότητα, την επιστημονική επάρκεια τού Δημήτρη Κλαυδιανού και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο νέος Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Μάνος Πετράκης, φυσικός PhD, Διευθυντής στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους και, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαζή για την προσφορά του προς τους εκπαιδευτικούς τού κλάδου ΠΕ04, στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στο σημαντικό έργο τού καθηγητή και στη σημαντική προσφορά του στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο κ. Γαζής ξεκίνησε την επιμόρφωση αφιερώνοντας τα δύο πρώτα μέρη τής παρουσίασής του στις βασικές έννοιες τής Κβαντομηχανικής, όπου ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο δύσκολες έννοιες μπορεί να εξηγηθούν με απλό και σαφή τρόπο.

Τα επόμενα δύο μέρη τής παρουσίασης αφιερώθηκαν σε εφαρμογές και παραδείγματα όσων προηγήθηκαν,.

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τους εκπαιδευτικούς και φωτίστηκαν αρκετές πτυχές τής εξεταστέας ύλης.

Στο τέλος  όλοι ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Γαζή για την πλούσια και κατατοπιστική παρουσίαση και για την ευκαιρία που τους δόθηκε, ώστε ενδυναμωμένοι να διδάξουν στη συνέχεια τους μαθητές τους.