Εκτύπωση

550 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη δεύτερη ενότητα τού διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ανεστραμμένη τάξη», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, και διοργανώθηκε από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Δυτικής Ελλάδας.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής: ο κ. Μάνος Πετράκης, Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και Συντονιστής Φυσικών Επιστημών τής Φ.Ε., η κ. Νέλλη Παππά, Διευθύντρια στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, και ο κ. Σπύρος Παπαδάκης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής και Οργανωτικός Συντονιστής τού Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εισηγητές, και συγκεκριμένα:

Ο κ. Νικόλαος Μακροδήμος, εκπαιδευτικός ΠΕ70, MEd, ο οποίος εστίασε στα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή τής «ανεστραμμένης τάξης».

Η κ. Θεοδοσία Κλουκίνα, φιλόλογος, και ο κ. Νικόλαος Γιαννακόπουλος, χημικός, MSc, MEd, οι οποίοι παρουσίασαν την εφαρμογή τής ανεστραμμένης τάξης στην Ιστορία τής Β΄ Γυμνασίου και τη Χημεία στην Α΄και Β΄ Λυκείου, αντίστοιχα.

Η δεύτερη ενότητα τού σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με μια γόνιμη συζήτηση και ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όλα όσα παρακολούθησαν.

Η τρίτη και τελευταία ενότητα τού σεμιναρίου είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023.