Εκτύπωση

Η πανδημία COVID-19, με τα γνωστά αποτελέσματα ανά την υφήλιο, έχει επιφέρει μια σειρά δραματικών αλλαγών στην καθημερινότητά μας.

Μια από τις σημαντικότερες είναι και ο εγκλεισμός στο σπίτι, με ελάχιστες εξαιρέσεις για έξοδο, και με δυσμενείς επιδράσεις κυρίως στους εφήβουςΣτο πλαίσιο αυτό το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών ανέλαβε να ενημερώσει γονείς και μαθητές και να φροντίσει για την ομαλή επάνοδο των μαθητών στην πραγματικότητα, που, όπως φαίνεται, σιγά σιγά θα επανέλθει.

Η Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 αφιερώθηκε σε μια ξεχωριστή διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης, ψυχικής ανάτασης, πίστης και ελπίδας...

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο καθηγητής  Πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, το γραφείο CSIi τού Στρατηγού Εμμανουήλ Σφακιανάκη μέσω τής υπεύθυνης τού γραφείου κ. Ιωάννου, το "Χαμόγελο τού  Παιδιού" και ο δημοσιογράφος κ. Άγγελος Κλαδής ενημέρωσαν μαθητές και γονείς για θέματα που απασχολούν όλους μας την τρέχουσα περίοδο και αφορούν στο υποχρεωτικό κλείσιμο των σχολείων και τα διαδικτυακά μαθήματα.

Οι επιπτώσεις τής σωματικής αδράνειας και τής μειωμένης φυσικής δραστηριότητας, καθώς και η απομόνωση που οφείλονται στον εγκλεισμό, ο κίνδυνος τής ψηφιακής εναλλακτικής πραγματικότητας,  η αλήθεια για τον εμβολιασμό τού γενικού πληθυσμού, αλλά και ο εποικοδομητικός χρόνος που μπορούμε να αφιερώσουμε στο διαδίκτυο αναλύθηκαν στη διαδικτυακή ημερίδα της οποίας το πρόγραμμα ακολουθεί:

08.30-09.30: "Ενδυνάμωση ψυχολογίας εφήβων" από την κ. Έλενα Παλούμπη, ψυχολόγο στο "Χαμόγελο τού παιδιού".
Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: κ. Φωτεινή Αραπάκου, ψυχολόγος.

10.00-10.30: Μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Πρόλογος: κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, θεολόγος.

11.00-12.00: "Εμβόλια COVID-19"  από τον κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.
Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: κ. Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος, βιολόγος.

12.30-13.00: "Κίνδυνοι διαδικτύου" από την κ. Κέλλυ Ιωάαννου, υπεύθυνη στο Cyber Security International Institute, μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση που ίδρυσε ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.
Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: κ. Χρήστος Ζώτος, καθηγητής Πληροφορικής.

13.30-14.00: "Η τέχνη εκπέμπει στην οθόνη" από τον κ. Άγγελο Κλάδη, δημοσιογράφο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.
Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: κ. Σοφία Ρηγοπούλου, φιλόλογος.


Παρακολουθήστε το μήνυμα τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου: