Αρσάκεια Πατρών
Κατά τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή δραστηριότητα τής Εστίας Επιστημών Πάτρας, στις 28 Απριλίου 2015, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών αλληλεπέδρασαν με τα εκθέματα των διαδραστικών εκθέσεων "Στο Πνεύμα τής Πληροφορικής",  "Στον Κόσμο των Μαθηματικών" και "Αναζητώντας τους νόμους τής Φύσης", όπου είχαν τη δυνατότητα να λάβουν ερεθίσματα έτσι ώστε, μέσα από αυτή την εμπειρία, να αρχίσουν να προκαλούνται προβληματισμοί.
Στη συνέχεια, διαμόρφωσαν ομάδες και η κάθε ομάδα ξεκίνησε να κάνει παρατηρήσεις πάνω σε μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα και να τις αναλύει με στόχο να εξαγάγει και να αιτιολογήσει τα συμπεράσματά της. Στο τέλος τής ημέρας οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο τής Εστίας Επιστημών Πάτρας, όπου οι εκπρόσωποι των ομάδων έθεσαν τα συμπεράσματα τους στην κρίση όλων των υπόλοιπων μαθητών με στόχο την πρόκληση διαλόγου.
Η μαθησιακή δραστηριότητα τής Εστίας Επιστημών Πάτρας στηρίζεται στο τρίπτυχο "Παρατηρώ", "Κατανοώ", "Δρω".
Οι ομάδες των μαθητών τής Β΄ Γυμνασίου εργάσθηκαν στις θεματικές ενότητες "Στα Μαθηματικά τής Λογικής", "Από τα αξιώματα στα θεωρήματα" και "Ο χρόνος, ο χώρος, η κίνηση".